Nojauks nelikumīgi uzslieto "legālo narkotiku" kiosku Rostokas ielā

Rīgā rīt, 18.decembrī, plkst.10.30 tiks nojaukta nelikumīgi uzbūvētā vienstāva būda Rostokas ielā, līdzās dzelzceļa pieturai "Imanta", kur vēl nesen tika tirgotas arī tā sauktās legālās narkotikas, informē Rīgas domē.

Kiosks Rostokas ielā iepriekš minēts kā spilgts piemērs tam, cik klaji "legālo narkotiku" rūpala darboņi ignorē likumus - kiosks februārī bez jebkādas saskaņošanas būvvaldē vai mēģinājumiem noslēgt nomas līgumus vienkārši novietots uz pašvaldībai piederošas zemes, turklāt ielu sarkano līniju robežās.

Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija nesaskaņoto tirdzniecības vietu Rostokas ielā konstatējusi šā gada 12.februārī. Noskaidrots, ka tās īpašniece ir SIA "Best Group Latvia", bet kioska iznomātāja ir SIA "Baltic Forest Manager". Pārbaužu laikā "Baltic Forest Manager" pārstāvji uzrādījuši darba līgumus, kases aparāta dokumentāciju, pavadzīmes, kā arī kioska nomas līgumu, kurā norādītā adrese - Zolitūdes iela 34a - nemaz neeksistē.

Izpilddirekcija nosūtījusi vairākus aicinājumus SIA "WDK Demolition" īpašniekam Danielam Kominaram iesniegt dokumentus, kas apstiprina kioska lietojuma tiesisko pamatojumu, taču atbildes tā arī nav saņemtas.

Šā gada jūlijā kiosks nonācis Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) redzeslokā kā "legālo narkotiku" tirdzniecības vieta.

Konkrētais kiosks piedzīvojis vairākus ugunsgrēkus, raisot aizdomas, ka to kāds mērķtiecīgi mēģinājis nodedzināt. "Legālo narkotiku" bodīte ir nopostīta.

Būve rīt tiks nojaukta kustības "Stop drugs" aktīvistu klātbūtnē.

Latvijā

Kamēr Rīgā politiķi sirdīgi diskutē par nākamā gada valsts budžeta izdevumu daļu, tikmēr Limbažos pašvaldība meklē veiksmīgāko modeli sadarbībai ar uzņēmējiem, gatavojas Nēģu dienai Salacgrīvā un prāto, vai nepārdēvēt vēsturiskās ēkas un vietas senajos vārdos, tostarp vecpilsētu, kas Hanzas savienības laikos dēvēta par Lemiseli.

Svarīgākais