Vienu piketētāju no telšu pilsētiņas pie valdības ēkas nogādā slimnīcā

Šodien Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi vienu no protestētājiem, kas mitinās iepretim Ministru kabinetam (MK) uzslietajās teltīs, nogādājuši slimnīcā.

NMPD aģentūra LETA uzzināja, ka šodien plkst.17.29 saņemts izsaukums uz nosacīto telšu pilsētiņu, jo vienam no protestētājiem - 57 gadus vecajam Genādijam - pēkšņi uznācis vājums un tāds kā ģībonis, kas varētu būt skaidrojams ne tikai ar spēku izsīkumu, ko izraisījusi atteikšanās no ēdiena un šķidruma uzņemšanas, bet arī ar organisma atdzišanu, ņemot vērā pašreizējo gadalaiku un gaisa temperatūru.

Mediķi viņu nogādājuši Rīgas 1.slimnīcā, kurā aģentūra LETA uzzināja, ka Genādijam ārstniecības iestādē, iespējams, nebūs jāpavada ilgs laiks. Patlaban viņam tiek veikti nepieciešamie izmeklējumi, lai izlemtu par tālāko rīcību, un vēl nav zināms, vai viņam nāksies slimnīcu atstāt jau šovakar.

Kā aģentūra LETA uzzināja telšu pilsētiņā, Genādijs esot badojies. Viņš neesot ēdis četras dienas. Taču, neraugoties uz notikušo, protestētājs, kurš esot pensijas vecumā, jau rīt pievienosies pārējiem protestētājiem.

Katru dienu telšu pilsētiņu apmeklējot ap 100 cilvēki, kuri ne tikai interesējas par to, kā klājas protestētājiem, bet arī atstāj valdībai un valstsvīriem adresētas vēstules. Tās tikšot apkopotas un iesniegtas valdībai.

LETA jau ziņoja, ka piketētāju veselību ik pēc sešām stundām pārbauda NMPD darbinieki, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Arī līdz šim NMPD brigādes ir apraudzījušas piketētājus, un veselības problēmas šiem cilvēkiem nebija konstatētas.

Jau ziņots, ka vakar premjers Valdis Dombrovskis (JL) sniedzis plašas un izvērstas atbildes badastreika pieteicējam Gintam Gaiķenam, vienlaikus aicinot viņu pārtraukt badastreiku, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Atbildē uz piecām lapām plaši izklāstītas līdzšinējās valdības darbības nodarbinātības veicināšanas jomā, kā arī pieejamie atbalsta mehānismi.

Kā ziņots, protesta akcija pie valdības ēkas turpina vērsties plašumā un vakar iepretim Ministru kabineta ēkai bija uzslietas jau deviņas protestētāju teltis, novēroja aģentūra LETA.

Svarīgākais