Doma laukumā darbojas Apsveikumu namiņš

Ikgadējā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā savas durvis apmeklētājiem vēris arī Latvijas Pasta Apsveikumu namiņš, aicinot ikvienu nosūtīt svētku apsveikumu ar krāšņām un oriģinālām Ziemassvētku pastmarkām.

 Tāpat Latvijas Pasts aicina Latvijas mazos iedzīvotājus nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim.

Apsveikumu namiņš darbosies līdz 30.decembrim katru dienu no plkst.10 līdz 20, savukārt 31.decembrī no plkst.10 līdz 14. Namiņā var iegādāties arī dažādas Ziemassvētku atklātnes un pastkartes, nākamā gada kalendārus, dāvaniņas, suvenīrus u.tml. Apsveikumu namiņā iespējams nosūtīt arī Doma laukuma tirdziņā iegādātās dāvanas.

Bērni var nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim, vienīgi vecākiem jāpārbauda vai uz vēstules norādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese un uzlīmētas atbilstoša nomināla pastmarkas, lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu.

Visas vēstules, kuras bērni sūta Ziemassvētku vecītim, Latvijas Pasts nogādā Ziemassvētku vecīša biroja pastkastītē. Savukārt, ja uz vēstules kā saņēmējs ir norādīts Santa Klauss vai Salatēvs, sūtījums attiecīgi sasniedz vecīti Somijā vai Krievijā. Lai vēstule sasniegtu Ziemassvētku vecīša pastkastīti, uz tās jānorāda precīza adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas. Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību Ls 0,35 un € 0,50, Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību Ls 0,50 un € 0,71, bet Salatēvam Krievijā - ar nominālvērtību Ls 0,60 un € 0,85.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)