Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalās apmēram 300 dalībnieku

Šodien Vecrīgā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienā piedalījušies apmēram 300 dalībnieku, kas gan ir mazāk nekā pērngad, kad skrējienam bija reģistrējušies ap 400 dalībnieku.

Šodien skrējienam reģistrējās ap 300 dalībnieku un labdarības nolūkiem tika savākti ap 6000 latiem, aģentūrai LETA sacīja Rīgas starptautiskā "Rotari kluba" biedre un apdrošināšanas kompānijas "Ergo" valdes locekle Ingrīda Ķirse.

Dalībnieki bija ne tikai ģērbušies Ziemassvētku vecīšu tērpā, bet daļa no viņiem bija arī piestiprinājuši baltās bārdas. Skrējienā piedalījās daudzi jauni cilvēki, arī bērni, no kuriem daži atradās bērnu ratiņos, bet viens tika vilkts ragaviņās. Daļējā Ziemassvētku tērpā bija ieģērbts arī kāds suns.

Ziemassvētku vecīši skrējiena distances laikā pa Vecrīgas ielām tika uzmundrināti gan ar atbalsta saucieniem, gan ar aplausiem. Daži dalībnieki finiša līniju sasniedza, dziedot Ziemassvētku dziesmu. Doma laukumā skrējiena startam un finišam sekoja līdzi vairāki desmiti interesentu.

Šodien iecerēts apbalvot gan atraktīvāko komandu, gan skaistāko Ziemassvētku vecīti un Ziemassvētku vecenīti, piebilda Ķirse.

Pirms skrējiena dalībniekus uzmundrināja pasākuma vadītājs Raimonds Bergmanis, kurš arī bija tērpies Ziemassvētku vecīša tērpā.

Kā ziņots, jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens "Santas Fun Run" Rīgā notiek jau sesto reizi.

Šogad skrējiena mērķis ir savākt ziedojumus 20 smagi slimiem bērniem, kuriem nepieciešama reitterapija jeb ārstnieciskās jāšanas nodarbības.

Skrējienā varēja piedalīties ikviens, kurš vēlējās ietērpties Ziemassvētku vecīša tērpā un bija gatavs skriet vai soļot pusotru kilometru garu distanci pa Vecrīgu.

Iepriekšējos piecos gados Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījušies vairāk nekā 1480 dalībnieki, kuri ar savu dalību ziedojuši 41 916 latus dažādiem labdarības mērķiem.

Labdarības skrējienu organizē Rīgas starptautiskais "Rotari klubs".