Rīgā notiks Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens

Šodien Rīgā jau sesto reizi notiks Jautro Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiens "Santas Fun Run", aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāji.

Šogad skrējiena mērķis ir savākt ziedojumus 20 smagi slimiem bērniem, kuriem nepieciešama reitterapija jeb ārstnieciskās jāšanas nodarbības.

Skrējienā var piedalīties ikviens, kurš vēlas ietērpties Ziemassvētku vecīša tērpā un ir gatavs skriet vai soļot pusotru kilometru garu distanci pa Vecrīgu. Pasākumā aicināti piedalīties visu vecumu cilvēki.

Pasākums notiks 8.decembrī Doma laukumā. Tas sāksies plkst.11 ar reģistrēšanos un iesildīšanos, bet starts tiks dots plkst.12. Reģistrēties skrējienam var arī interneta vietnē "www.santasfunrun.lv" vai "www.ekase.lv".

Individuālajiem dalībniekiem jāiemaksā ziedojuma summa desmit latu apmērā, kurā ietilpst arī vecīša tērps trīs latu vērtībā. Studentiem un skolēniem virs 12 gadiem dalības maksa ir astoņi lati, bet ģimenes pasākumam var reģistrēties par 20 latu dalības maksu, kurā ietilpst Ziemassvētku vecīšu tērpi četriem ģimenes locekļiem.

Pasākuma organizatori aicina veidot arī uzņēmumu, skolu un citu kolektīvu komandas, piesakoties un rakstot uz e-pastu "info@santasfunrun.lv".

Atraktīvākais Ziemassvētku vecītis un Ziemassvētku vecīšu komanda saņems īpašas pārsteiguma balvas.

Iepriekšējos piecos gados Ziemassvētku vecīšu skrējienā piedalījušies vairāk nekā 1480 dalībnieki, kuri ar savu dalību ziedojuši 41 916 latus dažādiem labdarības mērķiem.

Labdarības skrējienu organizē Rīgas starptautiskais "Rotari klubs".

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)