Rīgas pils iekštelpām postījumi vētrā neesot nodarīti

Rīgas pils iekštelpas un tur vēl palikušie muzeju krājumi šīs nedēļas vētrā nav cietuši, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Nacionālā vēstures muzeja un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) pārstāvji.

VKPAI inspektori esot fiksējuši, ka jumta pārsegums pēc vētras naktī no svētdienas uz pirmdienu ir attaisīts vaļā un plīvo. Tas esot darīts, lai jumtā neveidotos buras efekts. Tā kā vējš šoreiz bija bez lietus, par jaunu mitruma perēkļu veidošanos runāt nevarot, stāstīja VKPAI Rīgas nodaļas pārstāvis.

Jau ziņots, ka naktī no svētdienas uz pirmdienu vētras laikā bojāta viena no divām Rīgas pils jumta pagaidu pārseguma kārtām.

Kā skaidroja pilnsabiedrības "SBRE" projektu vadītājs Egīls Klēbergs, vēja ātrums naktī sasniedzis aptuveni 29 metrus sekundē, kā rezultātā bojāts pagaidu jumta pārsegums virs Svētku zāles Pils laukuma pusē. Minētajā vietā pārsegums ir klāts divās kārtās, no kurām bojāta tikai virskārta, tāpēc ēkas iekšpusē situācija ir stabila un citi postījumi nav radušies.

Svarīgākais