LELB tiesu prasa no telpām Antonijas ielā izlikt "Latvijas Biznesa banku"

atvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca (LELB) vērsusies Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā pret AS "Latvijas Biznesa banka", lūdzot izbeigt līgumu par telpu nomu Rīgas klusajā centrā Antonijas ielā 3, kā arī izlikt kredītiestādi no šī īpašuma un tā pagalma.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka aģentūru LETA informēja, ka prasība tiesā iesniegta pērn gada sākumā un tajā LELB prasa uzlikt par pienākumu "Latvijas Biznesa bankai" atbrīvot četrus dzīvokļu īpašumus, pagrabu un pagalmu.

Kā pastāstīja Zīrāka, 19.novembrī LELB tiesā iesniedza ar "Latvijas Biznesa banku" saskaņotu izlīgumu, lūdzot tiesu to apstiprināt un izbeigt tiesvedību lietā.

Tiesa šodien noraidīja LELB lūgumu par izlīguma apstiprināšanu un tiesvedības izbeigšanu. Tiesa konstatēja, ka izlīgums satur nosacījumus, kas neattiecas uz lietas būtību, jo prasība celta par nomas līguma izbeigšanu un izlikšanu no telpām, bet izlīgumā runāts par lietošanas tiesību nodošanu.

Lēmums, ar kuru LELB un "Latvijas Biznesa bankas" noslēgtais izlīgums nav apstiprināts, ir nepārsūdzams.

Tiesa šodien izlēmusi, ka LELB prasības lieta par nomas līguma izbeigšanu un bankas izlikšanu no telpām 2010.gada 19.maijā plkst.11.40 tiks izskatīta pēc būtības.

Pēc uzziņu dienestos atrodamās informācijas, Antonijas ielā 3 izvietota "Latvijas Biznesa bankas" klientu apkalpošanas zāle.

Pēc Latvijas komercbanku asociācijas datiem, "Latvijas Biznesa banka" pēc aktīvu apjoma šā gada trešajā ceturksnī bija 18.vietā starp 27 kredītiestādēm.

"Latvijas Biznesa banka" ir dibināta 1992.gadā. Banka ir palielinājusi savu dalību Igaunijas "Eesti Krediidipank" akciju kapitālā līdz 89,28%.

"Latvijas Biznesa bankas" 99,87% akciju pieder Krievijas banku kapitālam - akciju komerciālajai bankai "Maskavas Banka".

Kā ziņots, šā gada pirmajos sešos mēnešos "Latvijas Biznesa banka" cietusi zaudējumus 125 300 latu apmērā.

Svarīgākais