Ušakovs neplāno demisionēt

© F64

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) neplāno atkāpties no domes priekšsēdētāja amata, to viņš šodien pavēstīja savā profilā sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš norāda, ka kopš traģēdijas Zolitūdē viņš ir piedalījies glābšanas operācijas atbalsta nodrošināšanā. Viņa uzdevums ir bijis nodrošināt palīdzības sniegšanu upuru ģimenēm un cietušajiem, vispusīgi palīdzēt izmeklēšanai.

Rīgas mērs uzsver, ka pirms pieciem mēnešiem viņš ir saņēmis vairāk nekā 58% vēlētāju atbalstu un, viņaprāt, vēlētāju intereses nebūs labāk pārstāvētas, ja viņš demisionēs.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja Rīgas vicemēra preses sekretārs Mareks Gailītis, arī Andris Ameriks (GKR) neplāno atkāpties no sava amata.

Šodien preses konferencē Ušakovs paziņoja, ka Rīgas dome, esošā domes koalīcija un domes vadība turpina strādāt rīdzinieku labā, pēc tam pagriezās un aizgāja, neatbildot uz žurnālistu jautājumiem.

Kā novēroja LETA, pēc preses konferences, kad citi mediji bija devušies prom, Ušakova kabinetā tika ielaisti "Pirmā Baltijas kanāla" žurnālisti. Kā aģentūrai LETA teica Ušakova preses sekretāre Olga Proskurova, Ušakovs viņiem esot pateicis tieši to pašu tekstu krievu valodā.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, kur bojā gāja 54 cilvēki, Ministru prezidents Dombrovskis (V) nolēmis demisionēt.

 

Svarīgākais