Sākas festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš"

Šodien, 21. novembrī Rīgas Kongresu nama laukumā notika festivāla „Ziemassvētku egļu ceļš“ ieskandināšanas pasākums, kurā, līdzdarbojoties festivāla projektu autoriem, atbalstītājiem, Rīgas domes priekšsēdētājam Andrim Amerikam, kā arī ikvienam interesentam, tika veidoti putnu būrīši. Pasākumā radītās putnu mājas pārtaps par vienu no festivāla projekta „Putnu eglēm“, bet pavasarī tās pārceļos uz Rīgas mežiem, lai dotu mājvietu putniem.

„Putnu egļu“ projekta autors, jaunais mākslinieks Anrijs Zemgals ar savu projektu grib atgādināt, ka egle ir ne tikai Ziemassvētku simbols, bet arī mājvieta daudziem putniem. Mākslinieka vides objektam “Putnu egle” kopskaitā nepieciešams izveidot 144 zīlīšu un 108 strazdu būrīšus. Katrs pasākuma dalībnieks savu izgatavoto būrīti varēja arī personalizēt, tādējādi būdams viens no vides projekta līdzautoriem.

Šogad jau ceturto reizi Rīgā no 6. decembra līdz nākamā gada 12. janvārim notiks vides objektu festivāls „Ziemassvētku egļu ceļš“. Festivāla ekspozīcijā būs skatāmi izcilākie iepriekšējo gadu profesionālu mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu un radošo industriju pārstāvju darbi, kā arī daudzi jauni un interesanti 2013. gadā tapušie projekti, kopskaitā 65 vides objekti pārsteigs ar ideju oriģinalitāti un realizēšanā pielietoto materiālu daudzveidību, sākot no gaismas instalācijām, līdz pat koka, stikla, ķieģeļu un pat gaisa un siltuma izmantošanai. Festivāla apmeklētājus gaidīs tādi interesanti, šogad tapuši objekti kā „Madonnas no Marijas ielas“, „Optiskā egle“, „Tukša egle tālu skan“, „Gaismas fraktālis“ u.c.

Festivālu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)