Šlesers: Eiropas un Āzijas pilsētu mēru samits Rīgā varētu izmaksāt pāris miljonus latu

Nākamā gada jūlijā paredzētā Eiropas un Āzijas lielāko pilsētu mēru samita rīkošana Rīgā varētu izmaksāt pāris miljonus latu, aģentūrai LETA pieļāva Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC).

Pēc Šlesera domām, no Rīgas domes budžeta pasākuma rīkošanai būs jāatvēl līdz miljonam latu, bet tikpat varētu iztērēt privātā biznesa pārstāvji, kuri varētu daļai viesu nodrošināt bezmaksas atbraukšanu, izmitināšanu viesnīcās un ēdināšanu. Daļēju finansējumu samitam solījusi arī Maskava.

"Bet kopējā bilance gan domei, gan uzņēmējiem būs pozitīva," piebilda vicemērs. "Par to, kur atrast nepieciešamo finansējumu no Rīgas domes puses, vēl tiks lemts."

Uz samitu varētu ierasties 100 līdz 150 Eiropas un Āzijas lielāko pilsētu mēri. Pasākuma tēma būšot par to, kā pilsētas var palīdzēt valstīm iziet no ekonomiskās krīzes. "Jāpārliek akcents no valdībām uz pilsētām un to vadītājiem, jo pilsētām ir milzīgi resursi," skaidroja Šlesers.

Kopumā uz Rīgu varētu ierasties ap 1000 cilvēku, turklāt klāt vēl būtu jāpieskaita preses pārstāvji. Paralēli samitam varētu notikt dažādi pasākumi uzmanības piesaistīšanai, piemēram, džudo turnīrs un tenisa sacensības.

Samita laikā dažādas tā norises varētu notikt pilsētai nozīmīgos objektos, piemēram, operā un atjaunotajā Rīgas Krievu teātrī, bet citā laikā varētu tikt apstaigāta vecpilsēta un citas interesantas vietas Rīgā, parādot labāko, kas mums ir, norādīja vicemērs.

Plānots, ka ielūgumus mēriem varētu nosūtīt līdz nākamā gada 1.februārim. Šodien ar uzņēmējiem tika spriests par pasākuma rīkošanu, un vēl paredzētas vairākas apspriedes un sanāksmes, piemēram, 25.janvārī iecerēta atkārtota tikšanās ar ieinteresētajiem uzņēmējiem.

Šlesers atzina, ka mēru samitam Rīgā jābūt tikpat vērienīgam kā Davosas ekonomikas forumam un samits izpelnītos milzīgu starptautiskās preses un uzņēmēju uzmanību.

Vicemērs uzskata, ka šāda kongresa organizēšana ir lieliska un jauna iespēja Rīgai nostiprināt savu lomu, kļūstot par tiltu starp Rietumiem un Austrumiem. Tas dotu Latvijas uzņēmējiem iespēju meklēt jaunus sadarbības partnerus un organizēt jaunus projektus.

Šlesers norādīja, ka kongresa organizācijai ir jābūt ļoti krāšņai un augstā līmenī, lai Rīgu varētu parādīt no vislabākās puses. "Tādā veidā mēs atrastu jaunu nišu pasaules ekonomikā," uzsver politiķis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais