Jauno mikroautobusu skaits Rīgā pieaudzis

SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" pusotra mēneša laikā iegādājusies papildu aptuveni 30 jaunus mikroautobusus, tādējādi patlaban Rīgas ielās paaugstināta komforta pasažieru pārvadājumi tiek nodrošināti ar 90 jauniem transportlīdzekļiem, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma vadītājs Vitālijs Komars.

Lai visos maršrutos kursētu tikai jauni mikroautobusi, kopumā uzņēmumam jāiegādājas aptuveni 170 transportlīdzekļi.

Patlaban 10 busiņus "Rīgas mikroautobusu satiksme" iegādājusies no "Volkswagen", taču uzņēmums turpinot strādāt arī ar "Mercedes-Benz", kas līdz šim nav spējis uzņēmumam piegādāt pasūtītos transportlīdzekļus atbilstoši noteiktajam grafikam. Aizķeršanos radījusi pāreja uz jauniem kvalitātes standartiem, kas aizkavējusi mikroautobusu sertificēšanu.

Vienlaikus "Rīgas mikroautobusu satiksmei" esot izdevies nodrošināt, ka maršruta taksometru kustība notiek atbilstoši apstiprinātajiem sarakstiem, norādīja Komars.

LETA jau ziņoja, ka pēc mikroautobusu maršrutu uzticēšanas SIA "Rīgas mikroautobusu satiksme" šajā pasažieru pārvadājumu jomā radies haoss - jaunais uzņēmums kavējies ar saistību izpildi un nav spējis līdz 4.septembrim uzsākt pārvadājumus ar jauniem mikroautobusiem atbilstoši līgumā paredzētajam apjomam. Tikmēr maršrutos turpina braukāt iepriekšējie pārvadātāji ar veciem, sagrabējušiem busiņiem, uzdodoties par "neregulārajiem pārvadātājiem" un radot legālajam uzņēmumam zaudējumus.

Lai sakārtotu mikroautobusu kursēšanas sarakstu izpildi visos maršrutos, "Rīgas mikroautobusu satiksmei" 19.septembrī tika dots laiks līdz sešām nedēļām, bet vēl papildu laiks tika paredzēts, lai uzņēmums nodrošinātu jaunu transportlīdzekļu kursēšanu visos maršrutos. Ja šie nosacījumi netiks izpildīti, paredzēts "Rīgas satiksmei" uzdot gatavoties līguma laušanai ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi".

Septembrī "Rīgas mikroautobusu satiksmes" rīcībā bija tikai aptuveni 60 jauni mikroautobusi, vēl 70 transportlīdzekļi tika nomāti no SIA "Domenikss", taču tika solīts, ka trīs četru nedēļu laikā tikšot piegādāti jauni mikroautobusi un to kopējais skaits pieaugs līdz 100 mikroautobusiem. Lai pilnībā nodrošinātu pakalpojumu atbilstoši līgumā noteiktajam, "Rīgas mikroautobusu satiksmei" nepieciešami 170 mikroautobusi.

Vienlaikus Rīgas ielās joprojām pastāv problēma ar nelegālajiem jeb tā sauktajiem neregulārajiem pārvadātājiem, kas dažkārt traucē laicīgi vai vispār izpildīt reisus - daži šoferi neizbrauc nelegālo pārvadātāju dēļ, jo braukšana pa tukšo nes zaudējumus. Lai šo jomu sakārtotu, "Rīgas satiksme" un "Rīgas mikroautobusu satiksme" cer uz likuma grozījumiem un kontrolējošo dienestu aktīvāku rīcību.

Kā ziņots, šā gada janvārī "Rīgas satiksme" noslēdza līgumu ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" uz pieciem gadiem, paredzot, ka uzņēmums nodrošinās paaugstināta komforta pasažieru pārvadājumus 35 maršrutos Rīgā. Noteiktajā laikā, līdz septembra sākumam, uzņēmums līguma nosacījumus nav spējis izpildīt - uzņēmumam trūkst mikroautobusu un ir nopietnas grūtības nodrošināt transportu atbilstoši sarakstam.

Svarīgākais