Spīķeru kvartālā turpmāk katru ziemu ierīkos publisko slidotavu

© skanpix

Rīgas pilsētas bezmaksas publiskā mākslīgā ledus slidotava šogad un turpmākos četrus gadus tiks ierīkota rekonstruētajā Spīķeru kvartālā starp Maskavas, Krasta un Turgeņeva ielu.

Saskaņā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta iepirkuma nolikumu līgumu ar pakalpojuma sniedzēju paredzēts slēgt uz četriem gadiem, kas nozīmē, ka turpmākos četrus gadus slidotava Spīķeros būs katru ziemu līdz 2017.gadam.

Spīķeros ik gadu no 1.decembra vai ar nākamo dienu pēc trīs secīgām diennaktīm, kuru vidējā gaisa temperatūra nav bijusi augstāka par 0 grādiem, paredzēts atvērt pārvietojamu ledus laukumu, kuram tiks nodrošināta Rīgas pilsētas iedzīvotāju un viesu brīva bezmaksas piekļuve. Slidotava būs atvērta katru dienu no plkst.10 līdz 22 ar 15 minūšu tehniskajiem pārtraukumiem, lai ik pēc divām stundām notīrītu ledu.

Slidot gribētājiem būs pieejams arī maksas nomas slidošanas inventārs - ne mazāk kā 100 slidu pāri standartizmēros no 28 līdz 47. Tāpat paredzēts nodrošināt pārģērbšanās telpas ar slēdzamiem individuāliem skapīšiem apmeklētāju personisko mantu uzglabāšanai.

Tiek plānots, ka slidotava katru gadu darbosies līdz 31.martam.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais paziņojums, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izsludinātajā iepirkuma konkursā par publiskās mākslīgā ledus slidotavas ierīkošanu Spīķeru kvartālā pieteicies tikai viens pretendents, ar kuru paredzēts slēgt līgumu uz četriem gadiem par kopējo summu 297 400 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Iepirkuma konkursā par uzvarētāju atzīta SIA "Ice System", kuras piedāvātā līgumcena ir par 100 latiem zemāka nekā prognozētā līgumcena.

Latvijā

No 24. oktobra līdz 6. novembrim "Maxima" veikalos norisināsies vēsturiski lielākā noliktavas izpārdošana, kuras laikā cenas nepārtikas precēm būs pieejamas sākot no 5 centiem. Izpārdošanā tiks piedāvātas vairāk nekā 26 000 preces, sākot no kancelejas precēm, zeķēm un zeķbiksēm, apģērba, traukiem, sadzīves elektronikas - līdz pat auto precēm. Klienti tiek aicināti laikus plānot savus veikala apmeklējumus, ņemot vērā iespējami lielo cilvēku plūsmu veikalos izpārdošanas periodā.

Svarīgākais