Rīgā apkure pieslēgta 82% klientu

Rīgā apkure pieslēgta 82% klientu, šodien preses konferencē informēja AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Kopumā apkure pieslēgta 6093 objektiem, no kuriem 4536 ir dzīvojamās mājas.

"Rīgas siltums" šosezon par apkures sezonas sākumu uzskata 11.oktobri. Par sezonas sākumu tiek uzskatīts brīdis, kad apkure pieslēgta vismaz pusei klientu.

Talcis informēja, ka savulaik apkures sezonas sākums bija noteikts 15.oktobris, bet beigas - 15.aprīlis. Vēlāk apkure tika pieslēgta no brīža, kad vidējā gaisa temperatūra pazeminājās līdz plus 8 grādiem.

Savukārt pašlaik apkuri objektiem pieslēdz pēc klientu pieprasījuma. Brīdī, kad par apkures pieslēgšanu dzīvojamām mājām paziņo "Rīgas namu pārvaldnieks", tiek sākta apkures sezona.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai.

"Rīgas siltuma" akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS "Dalkia City Heat" (2%) un AS "Latvenergo" (0,005%).

Svarīgākais