"Rīgas siltums": Šogad apkures rēķini Rīgā būs mazāki

Šogad apkures rēķini rīdziniekiem būs mazāki, šodien preses konferencē prognozēja AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Tam iemesli ir vairāki. Kā skaidroja Talcis, "Rīgas siltumam" ir izdevies samazināt apkures tarifu. Siltuma cena kļuvusi mazāka, arī pateicoties zemākai dabasgāzes cenai. Pašlaik AS "Rīgas siltums" siltuma cena ir 40,99 lati par megavatstundu, un tā ir par 10% mazāka nekā pagājušajā apkures sezonā.

Talcis piebilda, ka arī gaisa temperatūra oktobrī ir augstāka nekā pērn. Viņš atzina, ka summas klientu rēķinos ir atkarīgas no gaisa temperatūras. Lai gan ziema tiek prognozēta barga, gaisa temperatūrai ir jābūt krietni zemākai, lai iedzīvotāji vispār nesajustu 10% siltuma cenas samazinājumu.

Uzņēmuma vadītājs atzina, ka no nākamā gada plānotais subsidētās enerģijas nodoklis ietekmēs arī "Rīgas siltumu". Nodokļa ietekme uz siltuma cenu tiek lēsta līdz 1%. Taču šajā apkures sezonā nav plānots prasīt tarifa paaugstinājumu saistībā ar plānoto nodokli.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais