Brīvības gatves paplašināšana pie Juglas ezera izmaksās vairāk nekā 420 000 latu

Brīvības gatves posma paplašināšana no tilta pār Juglas ezera kanālu virzienā uz Berģiem Rīgas pašvaldībai izmaksās 420 619 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Kā liecina iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā pieejamā informācija, Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā būvdarbu veikšanai bija pieteikušies astoņi pretendenti, no kuriem par labāko atzīts AS "A.C.B" piedāvājums.

Brīvības gatves paplašināšanas darbi būs jāveic nākamgad laika posmā no marta līdz oktobrim, stāstīja departamenta preses sekretāre Ieva Prauliņa.

2008.gadā ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu tika pabeigta Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma būvniecība, kuras gaitā Brīvības gatve šajā krustojumā tika izbūvēta ar trim braukšanas joslām katrā virzienā.

Turpinot Brīvības gatves pilnveidošanu satiksmes caurlaides spēju palielināšanai, pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma 2009.gadā tika pabeigta arī tilta pār Juglas ezera kanālu rekonstrukcija, izveidojot trīs braukšanas joslas katrā virzienā.

Lai pabeigtu Brīvības gatves pilnveidošanu un novērstu "pudeles kakla" efektu, Satiksmes departaments ir paredzējis paplašināt arī atlikušo aptuveni 400 metru Brīvības gatves posmu no tilta pār Juglas ezera kanālu virzienā uz Berģiem. Šis ir pēdējais posms Brīvības gatvē, kur pašlaik ir divas braukšanas joslas katrā virzienā. Rekonstrukcijas laikā ir paredzēts to paplašināt, izbūvējot trīs braukšanas joslas katrā virzienā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti šovasar nolēma piešķirt 500 000 latu Brīvības gatves paplašināšanai pie Juglas ezera. Tika paredzēts, ka rekonstrukcijas darbu izmaksas noteiks konkursā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.