Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Nedēļas nogalē Kongresu namā norisināsies Grāmatu svētki

Šonedēļ no 18.oktobra līdz 20.oktobrim Rīgas Kongresu namā norisināsies Rīgas Grāmatu svētki. Pasākums tiek rīkots jau 14. reizi.

Svētku ietvaros notiks dažādu grāmatu prezentācijas pasākumi, būs iespēja mainīties ar grāmatām un piedalīties loterijā, kā arī iegādāties dažādu Latvijas izdevniecību grāmatas par draudzīgākām cenām.

Plašajā Grāmatu svētku programmā paredzētas gan diskusijas, gan tikšanās ar autoriem, gan vairāk kā desmit grāmatu prezentācijas, tai skaitā arī vairāki pasākumi bērniem.

"Jāņa Rozes apgāds" īpaši aicina ģimenes ar bērniem uz tikšanos ar Kasparu Vecvagaru un mūziķiem grāmatas "AM. Saimes mūzika un kopbūšanas" prezentācijas pasākumā, kas notiks Grāmatu svētku otrajā dienā, 19.oktobrī plkst. 15.00, 215.auditorijā.

Prezentācijas pasākuma laikā mazajiem Grāmatsvētku apmeklētājiem būs iespēja piedalīties kopbūšanā un klausīties mūzikas albumā ietvertās dziesmas, kuras atskaņos mūziķi Ilze Grunte, Gundars Grasbergs, Dace Vītola, Arnolds Kārklis, Uģis Vītiņš, Mārtiņš Linde un Andris Grunte.

Rīgas Grāmatu svētku programma

18.oktobris

12.30 - Atklāšana

13.00 - Apaļā galda diskusija "Grāmatniecība mediju telpā. Vēlamais un realitāte". (215. telpa)

19.oktobris

12.00 - Deniss Hanovs. Grāmatas "Eiropas aristokrātijas kultūra 17.-19. gadsimtā" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Zinātne" (215.auditorija)

12.30 - Omulīga saruna ar sporta žurnālistu, futbola tiesnesi, grāmatas "Kompensācijas laiks" autoru Miķeli Rubeni. Sarunu vada radio žurnālists un sporta virtuves pārzinātājs Gunārs Jākobsons. Ielūdz apgāds "Nordik" (Mazā zāle)

13.30 - Jura Zvirgzdiņa grāmatas "Taro, Tama un Kicune. Stāsts par viduslaiku Japānu" atvēršana. Ielūdz izdevniecība "Pētergailis" (215. telpa)

14.00 - Lato Lapsas grāmatas "Trīspadsmit Amerikas" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Dienas Grāmata" (Mazā zāle)

15.00 - BĒRNIEM. Tikšanās ar grāmatas autoru Kasparu Vecvagaru un mūziķu grupu. Grāmatas "AM. Saimes mūzika un kopbūšanas" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Jāņa Rozes apgāds" (215. telpa)

15.30 - Dzintara Tilaka grāmatas "Laika atkārtojums" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Madris" (Mazā zāle)

16.30 - Latviešu tautas dziesmu akadēmiskā izdevuma 10. sējuma "Precību dziesmas" atvēršana. Piedalās etnomuzikologi Mārtiņš Boiko un Anda Beitāne. Ielūdz izdevniecība "Zinātne" (215.telpa)

17.00 - Agra Redoviča sastādītās grāmatas "Mariss Vētra. Atbalsis. Raksti un vēstules" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Mansards" (Mazā zāle)

18.00 - Ēriks Hānbergs. Cilvēki un lopiņi lauku mainībā - grāmatās un ārpus tām. ("Janeks uzmeklē Birznieku", "Jaušības un nejaušības", "Skujiņš Naukšēnos", "Pirmā grēka līcis" u. c.). Ielūdz izdevniecība "Jumava" (215. telpa)

20.oktobris

10.30 - Atskats uz konkursa "Zelta ābele" 20 gadiem. Filmas demonstrēšana, atmiņas. (215.auditorija)

11.00 - BĒRNIEM. Henrika Andersone. "Emma Glorija un sarkanā Ilgu grāmata" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Liels un mazs" (Mazā zāle)

12.00 - Mārtiņš Dāboliņš. "Ceļojumi mežā, mākslā, politikā" prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Divpadsmit" (215. auditorija)

12.30 - BĒRNIEM. Jautrā burtu ballīte. Maijas Bajarunienes ĀBECES prezentācija. Ielūdz izdevniecība "Madris" (Mazā zāle)

13.30 - BĒRNIEM. "Bikibuku" dzimšanas dienas darbnīca. Ielūdz izdevniecība "Liels un mazs" (215. auditorija)

14.00 - Vilis Lācis. Ceļojums uz Norieta pilsētu. Ielūdz izdevniecība "Divpadsmit" (Mazā zāle)