Eiropas Komisijas pētījums: Kopš 2009. gada dzīve Rīgā ir kļuvusi labāka

Rīgas iedzīvotāji ir vairāk apmierināti ar dzīves kvalitāti Latvijas galvaspilsētā nekā 2009. gadā.

Par to liecina jaunākā Eiropas komisijas pētījuma dati par Eiropas pilsētnieku dzīves kvalitāti. Tikko publicētais pētījums veikts 2012. gadā sadarbībā ar sociālo pētījumu aģentūru TNS Political and Social.

2012. gadā ar dzīves kvalitāti Rīgā bija apmierināti 84% iedzīvotāju. Apkopojot atbildes par rīdzinieku apmierinātību ar pakalpojumu kvalitāti dažādās dzīves sfērās, pētījuma autori secināja, ka kopēja iedzīvotāju apmierinātība ir pieaugusi par vismaz desmit punktiem, salīdzinot ar 2009. gadu.

Rīdzinieki ir īpaši gandarīti par uzlabojumiem kultūras un sporta jomā. 84% aptaujāto ir apmierināti ar Rīgas kultūras aktivitātēm piemērotiem objektiem (muzejiem, teātriem, bibliotēkām, koncertzālēm). Tas ir par 13 punktiem vairāk nekā 2009.gadā.

49% aptaujāto ir apmierināti ar sporta aktivitātēm piemērotiem laukumiem. Tas ir par 19 punktiem vairāk nekā 2009. gadā.

73% Rīgas iedzīvotājiem patīk pilsētas sabiedriskās vietas – tirgi, parki, atpūtas zonas. Tas ir par 14 punktiem vairāk nekā 2009. gadā.

Absolūtais vairākums jeb 92% rīdzinieku ir apmierināti ar iepirkšanas iespējām Latvijas galvaspilsētā. Iepriekš šāds jautājums netika uzdots.

Rīga arī ir ceturtā vietā starp Eiropas galvaspilsētām, kur vairākums iedzīvotāju (81%) augstu vērtē sabiedriskā transporta pakalpojumu kvalitāti. Pirmajās trīs vietās ierindojās Helsinki, Vīne un Londona.

Svarīgākais