Rīgas Domā koncertā izskanēs senas Latgales un Kurzemes tautasdziesmas

Sestdien, 12.oktobrī, sabiedriskās kustības "Mans Doms" veidotās koncertsērijas laikā Rīgas Domā uzstāsies Birutas Ozoliņas un dīdžeja Monsta tandēms ar kompozīcijām no albuma "Sauli Sēju", kā arī jauniem skaņdarbiem.

Rīgas Domā šajā koncertā gaidāmas rudens noskaņas gan melodijās, gan ritmos, ko radīs abi mūziķi, izpildot vienas no Latgales un Kurzemes senākajām tautasdziesmām.

Neordināro atmosfēru Rīgas Domā palīdzēs radīt arī kontrabasists Toms Poišs un perkusiju meistars Mikus Čavarts. Tradicionāli mūsdienīgā izpildījumā koncertā skanēs dziesmas no kopīgi izdotā albuma "Sauli Sēju", programmu papildinot ar vairākiem jauniem skanējumiem no vēl topošā albuma.

Koncertā mūziķi radīs īpašas skaņu nianses, atgriežoties pie pirmavota - mūsu tautasdziesmām -, kas sevī atspoguļo putnu lidojuma vieglumu. Koncerta pirmajā daļā skanēs vasaras nogales un rudens laikam raksturīgas Ziemeļlatgales dziesmas jeb bolsi, kā to dēvē tautā. Itin viss, ar ko cilvēka mūžs un ikdienas darbi saistās, ir pelnījis savu bolsu jeb savu īpašo dziesmu. Siena pļauja, rudzu pļauja, rudens darbi un cilvēka sirds klātbūtne, vērojot gadalaiku radītās pārmaiņas. Savukārt koncerta otrajā daļā gaidāmas Kurzemes dziesmas no Ventspils, Liepājas un Rucavas, ko izpilda dažādos godos.

Koncerts Rīgas Domā sāksies plkst.19.

Svarīgākais