Rīgas un Siguldas mēri vienojas par izdevīgiem sabiedriskā transporta noteikumiem

Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) un Siguldas novada domes priekšsēdētāja Uģa Mitrevica ("Reģionu alianse") pārrunas par sabiedriskā transporta izmantošanu noslēgušās ar abpusēji izdevīgiem nosacījumiem abu pašvaldību iedzīvotājiem, informēja Ušakova preses sekretāre Olga Proskurova.

Atvieglojumi tiks paredzēti kā siguldiešiem, kuri izmantos Rīgas sabiedrisko transportu, tā arī rīdziniekiem, kuri apmeklēs Siguldu.

Starp abām pašvaldībām pašlaik notiek tehniskās un juridiskās konsultācijas, lai īstenotu šo ideju. Rīgas mērs Ušakovs cer uz tikpat veiksmīgām pārrunām ar citām Pierīgas pašvaldībām.

Jau ziņots, Rīgas domē 7.oktobrī apstiprināti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, kas paredz, ka no 1.janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji līdzšinējo 50 santīmu vietā par biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem biļete maksās dubultā - 84 santīmus jeb 1,20 eiro, kas atbilstot brauciena pašizmaksai.

Pēc Rīgas domes teiktā, 1,20 eiro ir brauciena pašizmaksa, bet galvaspilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem tiks piemērota 50% atlaide.

Līdzīgas atšķirības plānotas arī mēnešbiļešu cenās, kamēr skolēniem un studentiem, kas apmeklē izglītības iestādes Rīgas administratīvajā teritorijā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas atlaides tiks palielinātas no 60% līdz 80%.

Pierīgas iedzīvotāji un vairums pašvaldību vadītāju šo ieceri kritizē, norādot, ka tādējādi tiks veicināta fiktīva deklarēšanās, saruks mazāko Pierīgas pašvaldību budžeti, turklāt daudzi Pierīgas iedzīvotāji sabiedriskā transporta vietā izvēlēsies personīgo auto, saasinot satiksmes un gaisa kvalitātes problēmas galvaspilsētā.

Svarīgākais