"Rīgas ūdens" parādnieku sarakstā ap 200 ēku

© publicitātes

Lai savlaicīgi informētu dzīvokļu īpašniekus par situāciju, kāda daudzdzīvokļu mājai ir norēķinos par ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumiem, pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" turpmāk regulāri izvietos informāciju mājaslapas sadaļā "Informācija par kavētajiem maksājumiem", aģentūru LETA informēja uzņēmuma preses sekretārs Arturs Mucenieks.

Patlaban parādnieku sarakstā iekļautas aptuveni 200 mājas, kuru parāds par ūdeni svārstās no 1,13 latiem līdz pat 7929 latiem, ko palikuši parādā Tallinas ielas 85.nama iedzīvotāji.

Ievērojams parāds izveidojies arī Zolitūdes ielas 75.nama iedzīvotājiem - 7697 lati, Zolitūdes ielā 46a - 4323 lati, Antonijas ielā 12 - 4206 lati, Daugavpils ielā 57 - 3706 lati, Avotu ielā 54 - 3534 lati, Bruņinieku ielā 28 - 2194 lati, Hanzas ielā 4 - 2060 lati. Vēl aptuveni 15 mājām parāds ir ap 1000 latu.

Informāciju parādnieku sadaļā "www.rigasudens.lv/aktuali/informacija-par-kavetajiem-maksajumiem/" plānots atjaunot divas reizes mēnesī.

Šāda mājaslapas sadaļa izveidota ar mērķi, lai dzīvokļu īpašniekiem būtu iespēja iesaistīties pakalpojumu apmaksas kontroles jautājumos, jo savlaicīga nenorēķināšanās par sniegtajiem pakalpojumiem var novest pie pakalpojumu atslēgšanas visai mājai, arī godprātīgajiem maksātājiem.

Mucenieks atzina, ka ir arī precedenti, kad iedzīvotāji apsaimniekotāja negodprātīgas rīcības dēļ spiesti nomaksāt rēķinus par sniegtajiem pakalpojumiem divreiz.

LETA jau ziņoja, ka pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" klientiem, kuriem parādu dēļ draud ūdenspadeves atslēgšana, 16.septembrī dots mēnesis laika, lai vienotos par mājas kopējā parāda atmaksu, piedāvājot atlaist soda procentus. Mucenieks pagaidām nekomentēja aktuālo situāciju, norādot, ka informācija vēl tiek apkopota.

Kā liecina "Rīgas ūdens" publiskotā aktuālā informācija, nami Vienības gatvē 192, Jūrmalas gatvē 100, Dzeņu ielā 7 korpuss 1 un Anniņmuižas ielā 20, kam par samilzušajiem parādiem septembra sākumā piedraudēts ar ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu atslēgšanu, parādnieku sarakstā patlaban nav atrodami.

Jau ziņots, ka par 32 privāto apsaimniekotāju pārvaldītām daudzdzīvokļu ēkām Rīgā maksājumi par ūdensapgādi nav veikti vairāk nekā trīs mēnešus, tāpēc tās var tikt atslēgtas no centralizētas ūdensapgādes, septembra sākumā informēja "Rīgas ūdens". Lai gan centralizētās ūdensapgādes atslēgšanas gadījumā "Rīgas ūdens" iedzīvotājiem nodrošina dzeramā ūdens piegādi ar autocisternu, tas neapšaubāmi sagādā iedzīvotājiem ievērojamas neērtības.

"Rīgas ūdens" pārstāvjiem, piedaloties dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs, nācies konstatēt, ka galvenā problēma ir nevis parādu summas segšana, bet gan komunikācija starp apsaimniekotāju un dzīvokļu īpašniekiem. Ne vienmēr namu apsaimniekotājs savus pilnvaras devējus, kas ir dzīvokļu īpašnieki, informē par parādsaistībām un meklē kopīgus radušās situācijas risinājumus. Tāpēc "Rīgas ūdens" nolēmis klientiem nodrošināt informāciju nepastarpināti.

Vairāki namu apsaimniekotāji pauduši viedokli, ka "Rīgas ūdens", izmantojot monopolstāvokli, izplata nepatiesu informāciju un padziļina krīzi apsaimniekošanas jomā, bet šīs situācijas ķīlnieki ir māju iedzīvotāji, kuri saņēmuši paziņojumus par ūdens atslēgšanu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.