Rīdzinieki nesteidz pieslēgt apkuri

Rīdzinieki nesteidz dzīvojamām mājām pieslēgt apkuri, liecina AS "Rīgas siltums" apkopotā informācija.

Pašlaik Rīgā apkure pieslēgta 195 dzīvojamiem namiem.

Kopumā apkuri pieslēguši vairāk nekā 648 jeb 8,7% namu. Tai skaitā 223 izglītības un 46 ārstniecības iestādes, kā arī 184 nedzīvojamie nami.

Kā norāda "Rīgas siltums", lai nodrošinātu komfortablus apstākļus savā mājoklī, dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu uzsākt apkures sezonu. Balstoties uz apsaimniekotāju lūguma, AS "Rīgas siltums" piegādā siltumenerģiju pie nosacījuma, ka nav parādu par patērēto siltumenerģiju.

Lai mājokļos būtu mājīgi un arī siltumenerģija tiktu izmantota efektīvi, aicina izmantot automatizēto individuālo siltummezglu regulēšanas priekšrocības. Tie strādā automātiskā režīmā, ļaujot regulēt ēkas siltumenerģijas patēriņu atbilstoši klientu komforta prasībām un maksātspējai.

Vēlamos parametrus nosaka ēkas apsaimniekotājs, vienojoties ar dzīvokļu īpašniekiem. Ēkas apkures sistēmā iespējams regulēt nepieciešamo apkures temperatūras režīmu noteiktam laika periodam - diennaktij, nedēļai, atbilstoši vēlamajai iekštelpu temperatūrai. Lai drēgnajās rudens dienās mājoklī būtu komfortabli, siltummezgli ļauj regulēt siltuma padevi apkures sistēmā pat dažas stundas dienā, nepieļaujot pārkurināšanu,

Āra gaisa temperatūrai paaugstinoties vai pazeminoties, siltummezgls izslēdzas vai gluži pretēji - ieslēdzas automātiski.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais