Rīgā mikroautobusu satiksmi sakārtos līdz gada beigām

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir saņēmusi un apstiprinājusi pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" piedāvāto trūkumu novēršanas plānu, kas paredz, ka mikroautobusu satiksme Rīgā tiks sakārtota līdz 29.decembrim,informē "Rīgas satiksme".

Trūkumu novēršanas mikroautobusu tīklā rīcības plāns paredz, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" oktobrī nodrošinās kustību sarakstu izvietošanu interneta vietnē. Patlaban saraksts internetā nav pieejams, tāpat arī daudzviet pie pieturām šādas informācijas nav.

Ņemot vērā mikroautobusu piegādātāja sniegto informāciju, "Rīgas mikroautobusu satiksme" sola, ka no piegādātāja nepieciešamās mašīnas maršruta tīkla nodrošināšanai saņems līdz 29.decembrim.

Tāpat līdz 29.decembrim "Rīgas mikroautobusu satiksme" apņēmusies nodrošināt esošo mikroautobusu pārbūvi, aizmugurējā tablo un informatīvā tablo salonā uzstādīšanu, norādīja Zaķis.

Jau ziņots, ka "Rīgas mikroautobusu satiksme" nepilda tai uzticētā līguma nosacījumus - mikroautobusi kursē nesaprotamos laikos, aptuveni 5% reisu netiek izpildīti vispār, turklāt uzņēmums nav ieviesis jaunus transportlīdzekļus, bet nomā vecos mikroautobusus, kuros ne vienmēr iespējams norēķināties ar e-talonu. Tāpēc uzņēmumam uzdots izstrādāt trūkumu novēršanas plānu un gadījumā, ja šie nosacījumi netiks izpildīti, "Rīgas satiksmei" tiks uzdots gatavoties līguma laušanai ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi".

"Rīgas mikroautobusu satiksmes" vadītājs Vitālijs Komars septembra vidū atzina, ka pašlaik Rīgas ielās izbrauc aptuveni 60 jauni mikroautobusi, kas ir aptuveni trešdaļa no apsolītā. Vēl 70 transportlīdzekļi tiek nomāti no SIA "Domenikss" un līdzšinējiem pārvadātājiem, kas daudz kritizēti apšaubāmas kvalitātes dēļ. Tuvāko trīs četru nedēļu laikā gan tikšot piegādāti jauni mikroautobusi un to kopējais skaits pieaugs līdz 100 mikroautobusiem. Lai pilnībā nodrošinātu pakalpojumu atbilstoši līgumā noteiktajam, "Rīgas mikroautobusu satiksmei" nepieciešami 170 mikroautobusi.

Vienlaikus Komars norādīja, ka Rīgas ielās joprojām paliek problēma ar nelegālajiem jeb tā sauktajiem neregulārajiem pārvadātājiem, kas dažkārt traucē laicīgi vai vispār izpildīt reisus - daži šoferi neizbrauc nelegālo pārvadātāju dēļ, jo braukšana pa tukšo nes zaudējumus. "Tāpēc ar cerību skatāmies uz Saeimu, lai tā pēc iespējas ātrāk pieņemtu likuma grozījumus un Rīgas domes Satiksmes departaments var sākt rīkoties un neregulāros apkarot. Mēs nevaram visu laiku braukt pa tukšo un piemaksāt no savas kabatas par to, ka Rīgas iedzīvotāji un viesi izmanto nelegālos pārvadātājus," skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Kā ziņots, šā gada janvārī "Rīgas satiksme" noslēdza līgumu ar "Rīgas mikroautobusu satiksmi" uz pieciem gadiem, paredzot, ka uzņēmums nodrošinās paaugstināta komforta pasažieru pārvadājumus 35 maršrutos Rīgā.

Svarīgākais