Pabeigti AB dambja atjaunošanas darbi

Uz AB dambja Rīgā pabeigti pēdējie labiekārtošanas darbi, pirmdien, 30.septembrī plkst.13 pilsētnieku atpūtas vietu apmeklēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs u.c. amatpersonas, lai iepazītos ar rekonstrukcijas laikā paveikto

Uz AB dambja pabeigta skatu laukuma seguma atjaunošana, ierīkots bērnu rotaļu laukums, kā arī veikti citi labiekārtošanas darbi kopumā par 316 tūkstošiem latu.

Zemes strēle, kas iestiepjas Daugavā starp Akmens un Vanšu tiltu, ir viena no iecienītākajām pilsētnieku atpūtas vietām. Ik vasaru uz AB dambja darbojas dažādas kafejnīcas, galerijas, notiek dažādi pasākumi. No AB dambja tiek organizēti svētku salūti.

AB dambis tapis 19. un 20.gadsimta mijā, lai nostiprinātu Daugavas krasta līniju. Otrā Pasaules kara laikā dambis tika izpostīts, bet piecdesmitajos gados to atjaunoja, un kopš tā laika tas savu izskatu nav mainījis.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centrs plāno uz AB dambja un Lucavsalā ierīkot arī videonovērošanas sistēmas.

Svarīgākais