Rīgas sabiedriskais transports – ziemas režīmā

© F64 Photo Agency

Pilsētas sabiedriskais transports pārkārtojas darbam citā režīmā. Vairākos maršrutos vasarā tika pagarināti maršruti un palielināts reisu skaits.

Uzņēmumā Rīgas satiksme (RS) informē, ka no 1. oktobra tiks veiktas korekcijas 3. un 22. trolejbusa, 38. un 39. autobusa sarakstā, kā arī 2., 3., 19., 24., 29., 30. un 36. autobusa maršruts pāries uz ziemas sarakstu. Iepriekš nosauktajiem autobusiem mainīsies kustības saraksti darba dienām un brīvdienām, bet 3. autobusa maršrutā reisu skaits palielināsies, ja salīdzina ar tā kustības sarakstu pagājušajā ziemā. RS norāda, ka plānotās izmaiņas 3. trolejbusa maršruta sarakstā darbdienām un brīvdienām un 22. trolejbusa maršruta darba dienu sarakstā nodrošinās sabiedriskā transporta kustību atbilstoši faktiskajai situācijai. Savukārt 38. un 39. autobusa maršruta kustības saraksts darbdienām mainīts, ņemot vērā iedzīvotāju lūgumus. Piemēram, 38. autobusam būs mazāk tā dēvēto tukšo stundu, kad nav neviena reisa.

Vasarā brīvdienās tika pagarināts 3. autobusa maršruts līdz Vakarbuļļu pludmalei, 29. autobusa maršruts līdz Vecāķiem, kā arī tika palielināta 24. autobusa maršruta kursēšanas intensitāte. Mainot 3. autobusa maršruta kustības sarakstu, tika palielināts reisu skaits 36. autobusa maršrutā un nodrošināta 30. maršruta autobusa kustība brīvdienās. Ņemot vērā pasažieru pieprasījumu, izmaiņas maršrutos tika pagarinātas par mēnesi – līdz 1. oktobrim. Tagad jāatceras, ka šajos maršrutos jāizpēta ziemas sarakstā iekļautās izmaiņas.

Pagaidām RS mājaslapā nav informācijas par ziemas sarakstu, taču interesējošās izmaiņas var noskaidrot, piezvanot pa bezmaksas tālruni 80001919. Tālruņa operatori informēs par kustības sarakstu no galapunktiem, bet pieturvietās mainītie saraksti parādīsies pirms 1. oktobra.