Rīgas domē aktualizēts Čaka un Marijas ielas rekonstrukcijas projekts

Rīgas domes Satiksmes departaments vērsies Rīgas domē ar lūgumu paredzēt papildu līdzekļus Čaka un Marijas ielas rekonstrukcijas projekta izstrādes pabeigšanai.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Čaka un Marijas ielas rekonstrukcijas projekta izstrāde Rīgas domē uzsākta jau 2008.gadā, un tika plānots, ka ielas rekonstrukcijas darbi varētu tikt sākta 2009.gada beigās.

Satiksmes departamenta aktivitātes liecina, ka, uzlabojoties finansiālajai situācijai, projektēšanas darbi ir atsākušies. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma, Marijas un Čaka ielas posma no Merķeļa ielas līdz Ērgļu ielai rekonstrukcijas tehnisko projektu izstrādā SIA "Projekts 3", taču projektēšanas procesā, pērn oktobrī saņemot inženierkomunikāciju trašu piesaistes, Rīgas pilsētas būvvalde ir izvirzījusi prasību pārbūvēt koplietojamo elektronisko tīklu sakaru kabeļu kanalizāciju.

Kamēr netiek projektēta sakaru kabeļu kanalizācijas pārvietošana, tikmēr nav iespējama pārējo komunikāciju pilnvērtīga tehnisko risinājumu izstrāde, līdz ar to projektu nevar pabeigt, norāda Satiksmes departamenta speciālisti.

Ievērojot Rīgas pilsētas būvvaldes prasības tīklu pārbūvei, Satiksmes departaments lūdz piešķirt projektu izstrādes turpināšanai papildu finansējumu no Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda 28 905 latu apjomā.

Jautājums otrdien, 24.septembrī, tiks skatīts Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā, un, ja komiteja to atbalstīs, jautājums tiks virzīts darbam uz Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentu.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāvji jau 2008.gada sākumā norādījuši, ka Marijas ielas seguma konstruktīvie slāņi ir sliktā stāvoklī, kas veicina pastiprinātu risu veidošanos asfaltbetona segumā. Ielas stāvokļa uzlabošanai nepieciešams veikt rekonstrukciju, pārbūvējot ielas seguma konstruktīvos slāņus.

Rekonstrukcija Marijas ielai nav veikta kopš padomju gadiem. Ir veikta tikai asfaltbetona seguma atjaunošana. 2008.gadā pašvaldības budžetā piešķirts nepieciešamais finansējums - 96 000 latu - Marijas ielas rekonstrukcijas projekta izstrādes sākšanai. Projektēšanu bija paredzēts sākt pabeigt 2009.gadā un tad arī uzsākt ielas rekonstrukcijas darbus.

Marijas iela no Ērgļu ielas līdz Stacijas laukumam ir viena no pilsētas maģistrālajām ielām ar ļoti augstu satiksmes intensitāti.

Rīgas domes Satiksmes departamenta investīciju plāns 2008.-2010.gadam paredzēja, ka ielas rekonstrukcijas projektēšanai būs nepieciešami 150 000 latu, bet būvniecībai līdz 2010.gadam - četri miljoni latu.

Svarīgākais