Rīgā pirmo reizi notiks saliekamo velosipēdu sacensības

Brīvības pieminekļa laukumā pie Laimas pulksteņa rīt, 20.septembrī, plkst.15 pirmo reizi Latvijā notiks saliekamo velosipēdu sacensības, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Sacensību mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību saliekamo velosipēdu nozīmei pilsētvides infrastruktūrā, to iespējamo ērtu kombinēšanu ar citiem pārvietošanās līdzekļiem.

"Saliekamais velosipēds ir sinonīms mobilitātei pilsētā, tas ir optimāls transporta līdzeklis pilsētai - to ir ērti glabāt jebkurā mājā vai dzīvoklī, tas ir viegls, ja jānes pa kāpnēm, viegli vadāms, ar lielisku manevrētspēju. Nav jādomā par glabāšanu - atbraucot uz darbu, atliek tik salikt, un var ienest jebkurā birojā, pa dienu glabāt kaut zem rakstāmgalda," skaidro Saliekamo divriteņu biedrības dibinātājs, SIA "Tern" pārstāvis Latvijā Gints Skudriņš.

Sacensību laikā dalībniekiem būs jāsacenšas ar blakus novietotiem kompakti saliktiem divriteņiem, kurus būs jāsaliek braukšanas kārtībā, un jāizbrauc distance. Tāpat būs iespēja iepazīties un klātienē redzēt transporta kombinēšanas paraugdemonstrējums-demosacensības, kurās piedalīsies velosipēdisti, kas vienlaikus ir arī autobraucēji.

Sacensības vienlaikus būs arī pirmais saliekamo divriteņu īpašnieku saiets, un Skudriņš pauž cerību, ka šīs sacensības saliekamo divriteņu braucējiem kļūs par tādu pašu ikgadēju saietu kā retro velosipēdu braucējiem Tvīda brauciens.

Pasākuma iniciators, Saliekamo velosipēdu biedrība, aicina sacensībās piedalīties visdažādāko modeļu saliekamo velosipēdu īpašniekus.

Svarīgākais