Rīgā atklāts daudzfunkcionāls sociālo pakalpojumu dienas centrs

© F64

Rīgā, Ūnijas ielā 49, šodien atklāts izremontētais dienas centrs "Paaudzes", kura galvenais vadmotīvs būs "solidaritāte un paaudžu sadarbība",

Dienas centrs "Paaudzes" bērniem piedāvā brīvā laika saturīgu pavadīšanu, piedaloties sociālo prasmju un iemaņu attīstošās interešu nodarbībās, bērniem tiek sniegta palīdzība skolas mājasdarbu sagatavošanā, tiek piedāvātas sportiskas nodarbes, kopīgu svētku svinēšana, kā arī sociālā darbinieka, psihologa un citu speciālistu konsultācijas.

Dienas centrs veidots kā tikšanās vieta Rīgas teritorijā deklarētiem bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Visi centra klientiem sniegtie pakalpojumi ir bez maksas. Katru dienu bērniem tiek nodrošināta silta maltīte un tējas pauze. Piesaistītie dažādu jomu speciālisti konsultē klientus jautājumos, kas saistīti ar sociālo rehabilitāciju, veselības veicināšanu, izglītošanos, psiholoģisko problēmu risināšanu.

Ēkā ir telpa sporta nodarbībām ar dažādiem trenažieriem, datortelpa, šūšanas darbnīca, mācību klase, gleznošanas un veidošanas telpa, kapela, rotaļu, atpūtas un svinību telpas, moderna virtuve ar ēdamzāli un citas telpas. Centrā ir arī bibliotēka, vairāki televizori, dažādu drēbju un apavu krājums.

Centrā vienlaikus var uzturēties 50 pieaugušie un 36 bērni. Tas atvērts katru darbdienu no plkst.11 līdz 19.

"Pieprasījums pēc labām lietām aug, un šī noteikti ir tāda lieta. Galvenais, ka tajā ir ielikta dvēsele, un es novēlu, lai šī dvēsele te saglabājas vienmēr," atklājot centru, teicis Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Savukārt Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (SC) norādīja, ka centra izveide ir labs piemērs sadarbībai starp pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem, jo iecerei izdevies piesaistīt prāvu ziedotāju pulku, kas palīdzējuši gan ar naudu, gan mantu, tostarp ziedojuši arī no ārzemēm.

Centra darbību nodrošina nodibinājums "Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas Diakonijas centrs" (LELB DC) sadarbībā ar Rīgas pašvaldību.

Svarīgākais