Rīgas dome un RTU parakstīs sadarbības līgumu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis pirmdien, 16.septembrī, parakstīs līgumu par sadarbību, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Sadarbības līguma mērķis ir nodrošināt RTU studentiem lielākas iespējas pētnieciskajā darbā, inovatīvas studiju un darba vides pilnveidošanā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē, sekmējot abu iesaistīto pušu attīstību un izaugsmi. Līgums paredz prakses iespēju nodrošināšanu RTU studentiem atbilstoši studiju programmu studiju plāniem.

Abas puses vienosies par sadarbību pētniecisko darbu izstrādē, laboratoriju aprīkojuma izmantošanā, kopīgu Eiropas Savienības (ES) finansētu projektu dokumentācijas, tajā skaitā pieteikumu, sagatavošanā. Līgums paredz arī sadarbību pētniecības projektos, zinātniskās un tehniskās informācijas apmaiņā, konferenču un semināru rīkošanā, mācību prakšu organizēšanā un īstenošanā.

RTU un pašvaldība apņemas sadarboties universitātes studiju kvalitātes celšanā, kopīgi izstrādājot un pilnveidojot akadēmiskās un profesionālās studiju programmas, studiju darbu un kvalifikācijas darbu izstrādāšanā un pilnveidošanā, kā arī mācību materiālu izstrādē.

Kā norāda RTU, viens no mērķiem ir attīstīt inovatīvo darbību un pilnveidot sadarbību ar pašvaldības tehnisko nozaru uzņēmumiem, piemēram, ar SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Sadarbības līguma parakstīšana notiks pirmdien plkst.12.30 Rātsnama 220.kabinetā. Līgums būs spēkā no tā abpusējās parakstīšanas brīža līdz 2018.gada 1.jūnijam.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais