Rīdzinieki meklē risinājumus norēķiniem ar SIA "Rīgas ūdens"

Pēc brīdinājumiem parādniekiem pārtraukt ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumus vairākos Rīgas daudzdzīvokļu namos, dzīvokļu īpašnieki meklē risinājumus, lai steidzīgi pieņemtu lēmumus par norēķiniem ar SIA "Rīgas ūdens".

Šonedēļ SIA "Rīgas ūdens" izteica brīdinājumu namiem Vienības gatvē 192, Jūrmalas gatvē 100, Dzeņu ielā 7 korpuss 1 un Anniņmuižas ielā 20 par gaidāmo ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu atslēgšanu.

Divos namos, kuru iedzīvotāji brīdināti par ūdensapgādes atslēgšanu jau organizētas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, kurās spriests par steidzīgu norēķinu veikšanu ar SIA "Rīgas ūdens". Nama Vienības gatvē 192 dzīvokļu īpašnieki raduši iespēju segt lielāko daļu parāda summas, samaksājot SIA "Rīgas ūdens" 5000 LVL.

SIA "Rīgas ūdens" pārstāvjiem piedaloties dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs, nācās konstatēt, ka galvenā problēma ir nevis parādu summas segšana, bet gan komunikācija starp apsaimniekotāju un dzīvokļu īpašniekiem. Ne vienmēr namu apsaimniekotājs savus pilnvaras devējus, kas ir dzīvokļu īpašnieki, informē par parādsaistībām un meklē kopīgus radušās situācijas risinājumus.

SIA "Rīgas ūdens" valdes priekšsēdētāja Dagnija Kalniņa izteica nožēlu, ka reāli ūdensapgādes pārtraukšanas draudi ir izrādījies efektīvākais paņēmiens, lai panāktu parādu problēmas risināšanu. SIA "Rīgas ūdens" pēdēja gada laikā ir vairākkārtīgi informējis konkrēto namu dzīvokļu īpašniekus un apsaimniekotājus par parādiem un gaidāmo ūdens atslēgšanu. Ūdensapgādes uzņēmums ir piedāvājis un noslēdzis maksājumu grafikus ar namu apsaimniekotājiem, kuri netika ievēroti, tādējādi uzkrātie parādi palielinājās.

SIA "Rīgas ūdens" mērķis nav tikai saņemt samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem, bet arī nepieļaut situāciju, ka nama apsaimniekotāja maksātnespējas gadījumā, iedzīvotājiem otrkārt jānorēķinās par saņemtajiem pakalpojumiem. Diemžēl, prakse liecina, ka ik gadu Rīgā bankrotē, kāds liels namu apsaimniekotājs. Tādēļ SIA "Rīgas ūdens" uzskata par savu pienākumu informēt rīdziniekus par namu apsaimniekotāju parādsaistībām. Realitātē Rīgas godprātīgie maksātāji, kuri spēj nodrošināt, ka viņu namu apsaimniekotājs pilnībā norēķinās par ūdensapgādes pakalpojumiem kreditē nemaksātājus.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais