Spīķeru kvartālā notiks svētki "Lauki ienāk pilsētā"

Ceturtdien, 12.septembrī, plkst.10.00 Spīķeru koncertzālē (Maskavas ielā 4/1) ar preses konferenci tiks atklāts projekta "Lauki ienāk pilsētā" pasākums Rīgā.

Pasākuma "Lauki ienāk pilsētā" mērķis ir popularizēt lauksaimniecību un lauku vidi, Latvijas izcelsmes produktus, pakalpojumus un izglītību. Viens no "Lauki ienāk pilsētā" virsuzdevumiem ir skaidrot Eiropas Savienības Kopējās lauksaimniecības politikas ietekmi uz lauku vides modernizēšanu.

Tik vērienīgu iepazīstināšanu ar savu nozari lauksaimnieku organizācijas Latvijā rīko pirmo reizi. Lai iepazītos ar visu zemkopju, zvejnieku, mežsaimnieku, dārzkopju un lopkopju, biškopju un bioloģisko saimnieku piedāvājumu, apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar dažādām interaktīvajām aktivitātēm pusotra kilometra garumā. Varēs skatīt Govju parādi, iepazīties ar modernāko tehniku, ko izmanto Latvijas laukos, degustēt dažādus lauku labumus un pašiem piedalīties dažādu Latvijas tradicionālo gardumu gatavošanā.

Vienlaicīgi šis notikums būs jaunā Spīķeru kvartāla atklāšana un ražas svētku tradīcijas iedibināšana. Pasākuma laikā daudzi mākslinieki sagatavojuši mākslinieciskos veltījumus zemkopjiem.

Pasākuma  piedalīsies Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs, zemkopības ministre Laimdota Straujuma un nodibinājuma "Fonds Latvijas lauksaimniecības attīstībai" valdes priekšsēdētājs Rihards Krastiņš.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.