Rīdziniekiem bezmaksas lekcijās stāstīs par veselīgu dzīvesveidu

Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību "Veselībai un attīstībai" izveidojis bezmaksas semināru ciklu par veselīgu dzīvesveidu Rīgas pilsētas iedzīvotājiem - "Veselības veicināšanas seminārs sēdoša darba veicējiem darbspējīgā vecumā".

Semināru ir izveidojuši augsti kvalificēti speciālisti - ārstniecības darbinieki, fitnesa treneri, fizioterapeiti, kuri savā nozarē ir praktizējuši daudzus gadus un izvēlētās tēmas un lekcijas saturs ir balstīts uz praksē pārbaudītiem jautājumiem un cilvēkus interesējošām tēmām.

Kā aģentūru LETA informēja departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, lekciju būs iespējams noklausīties trīs reizes - 21.septembrī, 19.oktobrī un 23.novembrī.

Pirmā lekcija 21.septembrī norisināsies viesnīcas "Days hotel" konferenču zālē, Brīvības ielā 199. No plkst.10 līdz 13 notiks seminārs divās daļās, kuru gaitā apmeklētāji varēs uzzināt, kā panākt, lai ikdienā būtu daudz enerģijas, kā vairot dzīvesprieku, kā un ko pareizi ēst, kā veselīgu pārtiku pārvērst enerģijas donorā. Semināra dalībnieki arī uzzinās par uzturu un pareizas uzturvērtības iegūšanu sēdoša darba veicējiem.

Speciālisti arī stāstīs par ēšanas pamatprincipiem, skaidros, vai viss, ko mēs ēdam, dod vajadzīgo uzturvērtību, kā arī atklās, kā attīrīt organismu, un skaidros šīs procedūras plusus un mīnusus. Semināra pirmās daļas noslēgumā dalībnieki arī saņems praktiskus padomus un ieteikumus pirmo soļu speršanai ceļā uz veselīgu dzīvesveidu.

Semināra otrajā daļā fizioterapeits stāstīs sēdoša darba veicējiem par nepieciešamību un lietderību fiziskajām aktivitātēm un to, kurām ķermeņa daļām būtu jāpievērš īpaša uzmanība. Speciālists sniegs praktiskus ieteikumus, kā uzlabot stājas, mugurkaula, locītavu stāvokli, demonstrēs vingrinājumus sēdoša darba veicējiem un sniegs idejas, kā izkustēties darba laikā visas dienas garumā.

Savukārt no plkst.13.30 līdz 15 veselīgā dzīvesveida semināra apmeklētāji dosies uz praktisko nodarbības sporta klubā "Veselības fabrika", Brīvības gatvē 214, kur interesentus sagaidīs fitnesa treneris, kas vadīs īpaši semināra apmeklētājiem izveidotu fitnesa nodarbību stundas garumā. Nodarbības gaitā treneris izjautās apmeklētājus par veselības stāvokli un prasībām, pievēršot uzmanību katram dalībniekam. Savukārt pēc fitnesa nodarbības tiks pārrunātas sajūtas un tiks pasniegti uzmundrinoši, veselīgi gardumi.

Lai apmeklētu lekciju 21. septembrī, kā arī iegūtu papildu informāciju, interesenti tiek aicināti iepriekš pieteikties pie Andas Radziņas, zvanot pa tālruni 29467859 vai rakstot uz e-pastu "aveseliba@inbox.lv".

Pietiekšanās uz oktobra semināru sāksies pēc 21.septembra, bet pieteikšanās uz novembra semināru - pēc 19.oktobra.