Aizliegs kreiso pagriezienu no Gogoļa ielas uz Turgeņeva ielu

Sākot no rītdienas, 7.septembra, Rīgā tiks aizliegts kreisais pagrieziens no Gogoļa ielas uz Turgeņeva ielu, braucot centra virzienā, aģentūru LETAinformēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Šādas satiksmes organizācijas izmaiņas tiks veiktas pēc pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" lūguma. Pēdējo trīs gadu laikā šajā krustojumā notikuši 22 ceļu satiksmes negadījumi, no kuriem 14 ceļu satiksmes negadījumos bijis iesaistīts sabiedriskais transports.

Satiksmes departamenta speciālisti pirms satiksmes organizācijas izmaiņu ieviešanas veica satiksmes plūsmu izpēti, kuras rezultātā secināja, ka stundas laikā kreiso pagriezienu no Gogoļa ielas uz Turgeņeva ielu virzienā no centra veic ap 60 sabiedriskā transporta vienībām, un daļa no tiem pagrieziena manevru pabeidz tikai pie dzeltenā luksofora signāla.

Lai nokļūtu Turgeņeva ielas posmā no Gogoļa līdz Maskavas ielai, autovadītāji aicināti nogriezties pa labi no Gogoļa ielas uz Dzirnavu ielu un pēc tam veikt kreiso pagriezienu no Dzirnavu uz Turgeņeva ielu.

Līdz ar ieviestajām satiksmes organizācijas izmaiņām Gogoļa un Turgeņeva ielu krustojumā tiks paaugstināta satiksmes drošība un uzlabota krustojuma caurlaides spēja sabiedriskajam transportam, norāda Satiksmes departamenta speciālisti.