Rīgas Sociālā dienesta darbinieki saņem rājienu par kavēšanos sniegt palīdzību sievietei ar zīdaini

Par kavēšanos sniegt palīdzību sievietei ar zīdaini trim Rīgas Sociālā dienesta darbiniekiem šonedēļ izteikts rājiens, bet viens saņēmis rakstisku piezīmi, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Brice uzsvēra, ka visi darbinieki ļoti nožēlo notikušo, savukārt pārējiem darbiniekiem Sociālajā dienestā tiek sniegtas atkārtotas instrukcijas un rīkoti semināri teritoriālajos centros par rīcību, ja persona nonākusi krīzes situācijā, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Pirmdien, 9.septembrī, notiks Labklājības departamenta speciālistu veidotas darba grupas sanāksme par to, kā uzlabot sadarbību ar krīzes centriem, norādīja Brice.

Jau ziņots, ka Rīgas Sociālais dienests piektdien, 23.augustā, no mājām aizgājušu māmiņu ar piecus mēnešus vecu zīdaini nosūtījis pēc palīdzības pie fonda "Ziedot.lv", norādot, ka krīzē nonākušajai sievietei palīdzību sniegt varēs tikai pirmdien, jo krīzes centros brīvu vietu nav.

Fonda "Ziedot.lv" darbiniekiem tomēr izdevies sarunāt ģimenei patvērumu biedrības "Latvijas Samariešu apvienība" krīzes centrā bērniem un sievietēm "Māras centrs". No šīs organizācijas krīzes centra pakalpojumus pērk arī Rīgas domes Labklājības departaments, kura pakļautībā ir Sociālais dienests. "Ziedot.lv" darbinieki arī iedeva pārtiku sievietei un mazulim, kā arī naudu ceļam uz krīzes centru.

Iesaistīto Sociālā dienesta un krīzes centru darbinieku rīcības izvērtēšanai Rīgas domes Labklājības departamentā izveidota īpaša komisija, kuru vadīja departamenta direktore Irēna Kondrāte.

Svarīgākais