No darba atlaiž Rīgas sociālo dienestu vadītājus

Rīgas domes prezidijs šodien nolēma no darba atbrīvot piecus galvaspilsētas sociālo dienestu vadītājus.

Rīgas domes deputāti oktobrī nolēma, optimizējot piecus galvaspilsētas sociālos dienestus, izveidot jaunu pašvaldības iestādi - Rīgas Sociālo dienestu.

Prezidijs nolēma atbrīvot Elzu Avotiņu no Rīgas Latgales priekšpilsētas Sociālā dienesta vadītāja amata saistībā ar vienošanos par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

No 18.decembra saistībā ar pārcelšanu citā amatā Inesi Ramu atbrīvoja no Rīgas domes Sociālo jautājumu centra vadītāja amata, Aiju Krastiņu - no Rīgas Vidzemes priekšpilsētas Sociālā dienesta vadītāja amata, Ilonu Krūmiņu - no Rīgas Zemgales priekšpilsētas Sociālā dienesta vadītāja amata un Ivetu Zilgalvi - no Rīgas Ziemeļu rajona Sociālā dienesta vadītāja amata.

Kā ziņots, novembra sākumā Rīgas domes prezidijs nolēma par jaunizveidotā Rīgas Sociālā dienesta vadītāju iecelt psihoterapeitu Ervinu Alksni.

Optimizācija skāra piecus sociālos dienestus un Sociālo jautājumu centru. Visas šīs iestādes sniedza sociālo palīdzību, organizēja un sniedza sociālos pakalpojumus Rīgas pašvaldības iedzīvotājiem, kā arī veica koordinējošu, informatīvu un konsultatīvu darbu.

Katrā no minētājām institūcijām tika pildītas arī administratīvās un atbalsta funkcijas. Reorganizācijas rezultātā tika izveidota jauna Rīgas pilsētas pašvaldības iestāde - Rīgas Sociālais dienests.

Svarīgākais