Viesnīcas īpašnieks sūdzas par "Hipotēku bankas" aktivitātēm savā īpašumā

VAS "Latvijas Hipotēku un zemes bankas" ("Hipotēku banka") pārstāvis ar vairākiem apsardzes darbiniekiem šodien no rīta ap plkst.11 esot ieradušies Rīgas viesnīcā "Augustine" Alauksta ielā 1, kur veica uzņēmējdarbību traucējošas darbības, aģentūrai LETA pastāstīja viesnīcas īpašnieks Uldis Sebris.

Viņš norādīja, ka uz vietas tika izsaukta Valsts policija, tomēr tā jau devās prom. Sebris norādīja, ka klātesošās personas gan nevar uzrādīt nevienu dokumentu, kas pierādītu, ka viesnīca atrodas bankas valdījumā.

Kā aģentūrai LETA paskaidroja "Hipotēku bankas" sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte, banka ir ieinteresēta savu klientu veiksmīgā darbībā, maksātspējā un ieguldīto līdzekļu atgūšanā. "Tomēr ilgstošu saistību nepildīšanas un nesadarbošanās gadījumā patlaban notiekošais diemžēl ir likumsakarīgs iznākums, jo parādnieks īpašumā veic saimniecisko darbību, tomēr kaut daļēju saistību atmaksu neveic," norādīja bankas pārstāve.

Jautāta, vai viesnīcā esošo klientu uzturēšanās līdz ar veiktajām darbībām kādā veidā ir ietekmēta, Eglīte komentēja, ka viesnīcā esošo klientu uzturēšanās netiek traucēta, un bankai ir svarīgi un tā nodrošina, "lai viesnīcas klienti, kas pašreiz uzturas viesnīcā, var pavadīt tur iepriekš rezervēto laiku". Viesnīca arī turpmāk varēs darboties, ja klients vērsīsies bankā, lai rastu kompromisu par saistību atmaksu un citām veicamajām darbībām, un tās tiks pildītas, sacīja Eglīte.

"Patlaban īpašumā notiek likumā paredzētās darbības saistībā ar parāda piedziņu, un banka izmanto likumā un līgumā noteiktās tiesības ņemt īpašumu savā valdījumā, lai nodrošinātu tā vērtības saglabāšanu. Saskaņā ar tiesas lēmumu zvērināts tiesas izpildītājs šā gada pavasarī rīkoja nekustamā īpašuma izsoli. Tā kā izsolē nepieteicās neviens pircējs, "Hipotēku banka" paturēja šo īpašumu par izsoles sākumcenu," norādīja bankas pārstāve.

Tāpat viņa pastāstīja, ka parādnieks ir pārsūdzējis zvērināta tiesu izpildītāja darbības saistībā ar izsoli, un patlaban notiek tiesvedība. Kā aģentūrai LETA norādīja Sebris, sūdzība rakstveida procesā tiks skatīta 19.septembrī un līdz tam laikam bankai nevajadzētu pārņemt īpašumu savā valdījumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.