''Rīgas siltumam'' klienti parādā septiņus miljonus latu

Kopējais parāds par piegādāto siltumenerģiju AS "Rīgas siltums" veido septiņus miljonus latu.

Kā informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence, "Rīgas siltums" atgādina, ka kārtējo apkures sezonu klients var uzsākt sev vēlamā laikā pie nosacījuma, ka mājai nav parādu par patērēto siltumenerģiju un individuālais siltummezgls sagatavots apkures sezonai.

Jau vairākus gadus uzņēmums iedzīvotājus informē par siltumenerģijas piegādes parādiem konkrētiem namiem. Arī šogad iedzīvotāju pastkastītēs tika nogādāti vairāk nekā divdesmit tūkstoši paziņojumu ar aicinājumu kopā ar ēkas apsaimniekotāju risināt jautājumu par parādu nomaksu, lai savlaicīgi uzsāktu apkures sezonu. Šādi paziņojumi tika nosūtīti to ēku dzīvokļu īpašniekiem, kuru apsaimniekotāji neregulāri veica maksājumus, uzkrājot parādus par piegādāto siltumenerģiju.

"Rīgas siltums" aicina dzīvokļu īpašniekus, saņemot šādus paziņojumus, saņemto informāciju neuztvert saasināti, jo sūtīšanas mērķis ir panākt iedzīvotāju informētību par siltumapgādes norēķiniem konkrētajā namā, lai veiksmīgāk uzsāktu tuvojošos apkures sezonu.

Siltumenerģijas ražotājs ir pateicīgs un augstu vērtē sadarbību ar tiem klientiem, kuri, neraugoties uz sarežģīto ekonomisko situāciju, ir norēķinājušies par saņemto pakalpojumu, tādējādi nodrošinot ēku iedzīvotājus ar drošu un nepārtrauktu siltumenerģijas piegādi. Kā labākos maksātājus "Rīgas siltums" min dzīvojamo ēku apsaimniekotājus - "Rīgas pilsētbūvnieks", dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība "Jubilejas", "Pļavnieki", "Temps", "Zolitūde", "Bāka-2", "Zinātne", "Staburags" un īpašnieku biedrības "Zasulauks", "Lāčplēsis", "Pleskodāle", "Celtnieks".

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais