Spēkavīri mēģinās uzstādīt rekordu, velkot 254 tonnas smagu lokomotīvi

Šo svētdien, 18.augustā no plkst.13.00 līdz 15.00 Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā, notiks Latvijas čempionāts smaguma vilkšanā un kā galvenais pasākuma notikums paredzēts mēģināt uzstādīt jaunu Eiropas rekordu, velkot 254 tonnas smagu divsekciju maģistrālo dīzeļlokomotīvi.

Tā būs Latvijas spēka atlētu federācijas un "Latvijas dzelzceļa" dāvana Rīgai svētkos.

Svētdienas pēcpusdienā Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi klātienē varēs vērot pirmo Latvijas čempionātu smaguma vilkšanā, kurā Latvijas spēkavīri vilks 24 tonnas smagu sniegtīri. Tajā piedalīsies Oskars Martužans, Māris Rozentāls, Jānis Šleckus, Edgars Andersons, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Agris Kazeļņiks, Ivars Kazeļņiks un Mareks Leitis. Iepriekš minētajiem spēkavīriem šis noteikti būs liels izaicinājums, jo neviens šāda veida sacensībās iepriekš nav piedalījies.

Stundu vēlāk, ap 14.00, notiks mēģinājums uzstādīt jaunu Eiropas rekordu smaguma vilkšanā. Spēcīgākie Latvijas vīri, tostarp Agris un Ivars Kazeļņiki, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Mareks Leitis un Oskars Martužans, ar visu spēku centīsies pavilkt 254 tonnas smago maģistrālo dīzeļlokomotīvi. Pasākumu vadīs bijušais spēkavīrs un Latvijas Spēkavīru čempionāta vadītājs Raimonds Bergmanis, kurš savulaik vilcis gan lidmašīnu, gan kuģi.

Latvijas Spēka atlētu federācija un "Latvijas dzelzceļš" aicina apmeklēt šo pasākumu un kļūt par lieciniekiem jauna rekorda sasniegšanā. Starplaikos varēs nofotogrāfēties kopā ar mūsu spēcīgākajiem vīriem, kā arī, iespējams, iegūt autogrāfu.

Par godu šim pasākumam 18. augustā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs būs atvērts visu dienu no pulksten 10.00 līdz 17.00 un ikviens interesents varēs ne tikai kļūt par rekorda uzstādīšanas liecinieku, bet arī iepazīties ar Latvijas dzelzceļa vēsturi un apskatīt daudzveidīgo muzeja ekspozīciju.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais