''Esplanāde 2014" Rīgas svētkos būs īpaša programma

Rīgas svētku laikā līdz 18. augustam radošajā telpā „Esplanāde 2014” būs īpaša svētku programma – „Mammadaba vēstniecība”, dejas nodarbības un koncerti, iepazīšanās ar skijoringu, latviešu filmu seansi, grupas „Gapoljeri” koncerts un citas aktivitātes.

„Mammadaba vēstniecībā” piedāvās noderīgu informāciju par aktīvās atpūtas iespējām Latvijas valsts mežos. Piektdien ikviens aicināts uz „Dabas faktu” kino kopā ar Māri Olti un Māri Maskalānu. Sestdien šeit darbosies „Putnu skola” - putnu būrīšu izstāde un to izgatavošana kopā ar putnu ekspertiem. Savukārt svētdien lieli un mazi tiek gaidīti uz „Cūkmena skolu”.

„Esplanādē 2014” būs atvērts arī „sajūtu konteiners”, kurā gluži kā Dainu skapī tiks krātas cilvēku atmiņas – rīdzinieki un pilsētas viesi varēs uzrakstīt, uzzīmēt vai uzfilmēt iespaidus par piedzīvotajām sajūtām, un skaistākās no tām būs skatāmas trīsdimensionālā (3D) sajūtu karnevālā „Rīga 2014” – Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Tāpat ikviens visās svētku dienās varēs iejusties skijoringa ekipāžas dalībnieka lomā, nofotografējoties uz motocikla un slēpēm. Rīgas svētku laikā „Esplanādē 2014” ikviens vēl varēs saņemt karti, lai piedalītos velo orientēšanās konkursā „Lielā Rīgas spēle”, kas aicina izzināt Rīgu, parādīt savu erudīciju un pretendēt uz elektrovelosipēdu kompānijas „Blue Shock Bike” galveno balvu.

Kā katru dienu, arī svētku laikā ikviens apmeklētājs var plašāk uzzināt par Rīgas – Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem un reģistrēties „Grāmatu draugu ķēdei”, izmantot brīvpieejas datorus vai uzkavēties bibliotēkas lasītavā.

Pasākumu programma sestdien, 17. augustā

12.00 „Mammadaba” Putnu skola ģimenēm ar bērniem. Putnu būrīšu izstāde un izgatavošana kopā ar putnu ekspertiem

12.00 Bērnu programma sadarbībā ar „Galleria Riga”

15.00 „Sigulda aizrauj!” ar kultūras, sporta un tūrisma aktualitātēm un iespēju izmēģināt spēkus minigolf.

19.00 Rīgas svētku Lielās spēles fināls Ivo Krumholca vadībā. Uzvarētāju apbalvošana

22.00 Latvijas filmu vakars. Sadarbībā ar Nacionālo Kino centru – Latvijas animācijas filmas pieaugušajiem

23.00 Filmas „Mammu, es tevi mīlu!” (2012., režisors J. Nords) papildu seanss

Pasākumu programma svētdien, 18. augustā

12.00 Animācijas filmas bērniem

13.00 un 15.00 Cūkmena skola ģimenēm ar bērniem „Kas šodien liekas nieks, rīt liels kaitnieks!”

Starpbrīdī – animācijas filmas bērniem

Radoši informatīvā telpa „Esplanāde 2014” ir vieta koncertiem, izrādēm, diskusijām un radošajām darbnīcām. „Esplanāde 2014” ir nodibinājuma „Rīga 2014” atvērtais birojs, kurā var iepazīties ar Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais