Jaunajā Spīķeru laukumā notiks pirmais publiskais pasākums - "Pilsētas ziņģe"

Rīgas svētkos 16. un 17. augustā visas dienas garumā jaunatklātajā Spīķeru kvartāla laukumā notiks pirmais publiskais pasākums - „Pilsētas ziņģe”. Uz to laipni aicināti visi rīdzinieki un pilsētas viesi.

Pasākumu 16.augustā plkst. 15.00 atklās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Vienlaicīgi ar kultūras programmu, kas norisināsies uz skatuves, pasākuma teritorijā notiks dažādas radošās darbnīcas, prāta un sporta spēles visai ģimenei, kā arī spēkavīru sacensības. Tās būs pieejamas bez maksas, turklāt lielākās stafetes, sacensības un viktorīnas būs nodrošinātas ar lieliskām balvām.

„Rīgas dome ir paveikusi izcilu darbu, labiekārtojot Spīķeru kvartālu pretī Rīgas Centrāltirgum, izveidojot plašu laukumu pasākumiem ar bērnu rotaļu zonu, tuneli zem Krasta ielas un iekārtojot krastmalas promenādi pretī Spīķeriem. Tādējādi Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem ir pavērusies jauna iespēja kvalitatīvai atpūtai Daugavas krastos,” stāsta uzņēmuma „Spīķeru nami” biznesa attīstības vadītāja Inga Piterniece.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais