Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Rīgas Muzikālā teātra koncerts "Lai acis mums mirdz!"

Sestdien, 17.augustā plkst. 17.00, Rīgas svētku ietvaros kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notiks Rīgas Muzikālā teātra koncerts „Lai acis mums mirdz!”. Tajā ainas no operetēm Grāfs fon Luksemburgs un Jautrā atraitne (F. Lehārs), Čigānu barons (J. Štrauss), Bajadēra un Cirka princese (I. Kalmans).

„Šoreiz nākam pie skatītājiem nevis ar izrādi, bet koncertu, kurā baudīsiet gan komiskus un dzīvespriecīgus skatus, gan liriskus duetus, ārijas, trio un deju numurus no skatītāju iemīļotām operetēm, ko mūsu darbības aktīvajā periodā no 2006. līdz 2009. gadam iestudējuši režisors Jānis Kaijaks, horeogrāfs Alberts Kivlenieks un vecmeistars, maestro Jānis Kaijaks (seniors), iestudējumos - Elitas Patmalnieces un Ievas Kundziņas tērpi," stāsta teātra direktore, Latvijas operetes fonda valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska, „koncertā piedalīsies mākslinieki, kuru talants pa īstam azartiski, aizrautīgi un daudzpusīgi izpaužas tieši šajā - operetes žanrā. Tie ir solisti Sonora Vaice, Inga Šļubovska, Nauris Indzeris, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, un deju grupas Dzirnas dejotāji. Salonorķestri, kurā muzicē šajā žanrā pieredzējuši mākslinieki diriģēs maestro Guntars Bernāts."

Kopš 1995. gada, kad Rīgas Muzikālo teātri (saukts arī par Rīgas Operetes teātri) slēdza, Latvijas skatītājam praktiski ir bijusi liegta iespēja baudīt klasiskā operetes žanra izrādes, kas ir neatņemama Eiropas kultūras sastāvdaļa. Pateicoties Rīgas svētkiem un svētku organizatoriem Rīgas pašvaldībai, publika varēs baudīt operešu programmu bez maksas.

Viegli, gaiši, jautri, vienkārši un saprotami - tas ir tas, ko meklējam, kad gribas pacelties virs ikdienas rūpēm un steigas. Gribas baudīt skaisto. Un operetes žanrs to sniedz. Tas ir žanrs dažādām gaumēm - gan dziesmu, gan deju, gan runu mīlošiem. Ikdiena mums uzliek dažādus pienākumus, - būt atbildīgiem, gudriem, izveicīgiem un kādiem vēl tik ne. Operete dod iespēju kļūt naivam kā bērnam, tā runā vienkāršā un ikvienam saprotamā valodā.

Svarīgākais