Aicina apmeklēt tirgu "Teātris dzīvē - dzīve teātrī" Rīgas Doma laukumā

17.augustā un 18.augustā Rīgas Doma laukumā no 10.00 līdz 23.00 aicinām apmeklēt Vecrīgas tirgu „Teātris dzīvē - dzīve teātrī”. Rīgas pilsētas svētku ietvaros Vecrīgas sirdi - Doma laukumu ar dažādu laikmetu tirgus gaisotni piepildīs labākie tirgotāji no Latvijas amatnieku vidus.

Apjumtās apaļkoku nojumēs iekārtosies Latvijas lietišķās mākslas darinātāji un veselīgu gardumu ražotāji, kuri ne tikai piedāvās savu produkciju un rādīs pamataroda prasmes, bet arī mākslu spēlēt teātri - tirgotāji iejutīsies tēlos, kas raksturo Latvijas teātra vēsturi no latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna līdz Blaumaņa lugu varoņiem, no vācu teātra Šekspīra un Šillera iestudējumu līdz krievu teātra uzvedumu personāžiem un liks lietā savu aktiermeistarību, lai pievērstu pircēju uzmanību un pārdotu preci.

Tirgus laukumā un ielās varēs sastapt arī mīmus, karikatūristus, leļļu dīdītājus, ielu dziedoņus, komediantus, zīlnieces un citus, savukārt laukumā pie Sv. Pētera baznīcas laika rats iegriezīsies senākā vēsturē - tur 17. un 18.augustā no 12.00 līdz 21.00 būs iespēja vērot un piedzīvot Viduslaiku tirgu, teātri un bruņinieku turnīrus.

Viduslaiku tirgū pulcēsies bruņinieki un senlaiku amatnieki no Polijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas. Meistari rādīs senās amatu prasmes. Bruņinieki demonstrēs viduslaiku bruņojumu, tērpus un cīņas māku. Apmeklētāji varēs vērot turnīrus un viduslaiku tērpu parādi, teatralizētus uzvedumus, apskatīt senās rotas, zobenus un bruņas. Bērniem būs atvērts rotaļu laukums ar viduslaikiem raksturīgām spēlēm un rotaļām.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais