Rīgas svētkos valdīs teātris, sports un mūzika

© Publicitātes foto

Rīgas svētkos no 16. līdz 18. augustam rīdzinieki un pilsētas viesi varēs ne tikai skatīties, klausīties un līdzijust, bet arī piedalīties.

Šogad tiek akcentēta arī aktīva dzīvesveida popularizēšana un daudzas sporta aktivitātes notiks brīvā dabā. Pasākumi būs ne tikai pilsētas centrā, bet arī mikrorajonos, un tas ir iemesls beidzot aizbraukt uz kādu galvaspilsētas vietu, kur nav būts. Un atcerieties, ka sabiedriskais transports 17. un 18. augustā ir bez maksas.

Rīgas svētki sāksies ar Rīgas kausa izcīņas sacensībām pludmales volejbolā. Sportiski noskaņotie piektdien un sestdien volejbolu varēs vērot Lucavsalā. Turpat būs iespēja papriecāties par veikbordistu trikiem. Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltiem, kā arī Rīgas pasažieru ostas virzienā notiks burāšanas sacensības, bet pilsētas kanālā – nenopietnā Kanāla regate. Vairākus sporta pasākumus varēs vērot tiešraidē uz ekrāniem.

Arī šogad lidostā Spilve skatītājiem par prieku notiks sporta aviācijas sacensības, un to vēsturē pirmo reizi skatītāji varēs izvēlēties sacensību uzvarētāju. Visaktīvākais balsotājs balvā iegūs iespēju lidot sacensību uzvarētāja lidmašīnā, bet desmit aktīvākie SMS sūtītāji – piedalīties individuālā fotosesijā ar pilotiem. Savukārt augstākās pilotāžas paraugdemonstrējumus redzēsim svētdien pulksten 12 pie Rīgas pils, ja laikapstākļi atļaus. Tāpēc jāielūkojas svētku programmā www.rigassvetki.lv, lai laikus uzzinātu par izmaiņām programmā.

Pirmoreiz pie Brīvības pieminekļa notiks brīvdabas opermūzikas koncerts, kas sāksies rīt pulksten 21. Tas solās būt īpaši krāšņs. Mūzika valdīs arī 11. novembra krastmalā, Spīķeru kvartālā un Vērmanes dārzā. Svētku noslēgums 18. augustā priecēs ar koncertuzvedumu Lielpilsētas sapņi 11. novembra krastmalā (sākums pulksten 21) un uguņošanu pulksten 22.45. Vērmanes dārzs tiks atvēlēts teātra mākslai un gan lieliem, gan maziem skatuves mākslas baudītājiem. Bērniem būs sava paradīze – jau no rītdienas pulksten 16 viņiem būs ko darīt Bastejkalnā.

Pilsētas svētkos ir vērts izkustēties ārpus ierastās vides un aizbraukt, piemēram, uz atjaunoto kultūras pili Ziemeļblāzma, kur sestdien pulksten 17 būs skatāma un klausāma koncertprogramma no Rīgas Muzikālā teātra repertuāra operetēm Lai acis mums mirdz!. Svētdien kultūras pils parkā norisināsies jau ceturtais Ziemeļblāzmas plenērs. Tā laikā tiks atklāta izstāde Rīga – pilsēta ar ziemeļblāzmu, kas veltīta tēlotājmākslas studijas 45. jubilejai un kultūras pils simtgadei. Arī sabiedriskā organizācija Vecāķu biedrība aicina apmeklēt izstādi, kas sarūpēta ar biedrības aktīvistu atbalstu un veltīta pilsētas kūrorta – Vecāķu – vēsturei.

Nedēļas nogalē savus pirmos svētkus svinēs Šarlotes iela. Sestdien, 17. augustā, jau no rīta darbosies gan aktīvais stūrītis, gan atpūtas vietas un bērnu istaba. Viesus izklaidēs aktieri un zemessargi, visi tiks cienāti ar Šarlotes putru. Būs iespēja noklausīties lekciju par veselīgu dzīvesveidu.

Pārdaugavas iedzīvotājiem gana daudz pasākumu būs savā, kreisajā, Daugavas krastā. Ģimenes tiek aicinātas apmeklēt brīvdabas pasākumu Imanta – vieta ar vārdu, kas 17. augustā notiks pie Kultūras un atpūtas centra Imanta. Kalnciema kvartālā sestdien uz pāris stundām iegriezīsies Liepājas leļļu teātris un, protams, notiks tradicionālais tirdziņš.

Svarīgākais