Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Rīgas gadsimtu stāstiem

© F64 Photo Agency

Svētdien, 18. augustā no plkst. 11.00 Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā (Palasta ielā 4) notiks pasākums „Rīgas gadsimtu stāsti dejā, teātrī, mūzikā, faktos, leģendās’’. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, kurš šogad svin 240 gadu jubileju, ir vecākais publiskais muzejs Latvijā un Baltijā, kā arī viens no vecākajiem Eiropā.

Muzejs atrodas Vecrīgā, ievērojamā 13.–20. gs. arhitektūras piemineklī – Rīgas Doma ansamblī.

Uz pasākumu aicināti lieli un mazi rīdzinieki un pilsētas viesi, lai Rīgas seno gadsimtu gaisotnē izzinot, uzzinot, mācoties, radoši līdzdarbojoties, baudot deju, mūziku, teātra mākslu un priekšmetu teātri, atpūstos un gūtu prieku.

Laikā no plkst. 11.00 līdz 17.00 būs apskatāma ekspresizstāde „Teātra pasaules relikvijas no muzeja krājumiem”, darbosies radošā darbnīca – izstādes veidošana „Dzīves skatuve un mans teātris”.

Plkst. 11.00, 13.00, 15.00 ikviens varēs doties ekskursijā „Rīgas gadsimtu stāstu skatuve: priekšmetu teātris, fakti un leģendas” (ekskursijas tiks vadītas latviešu, angļu un krievu valodā).

No plkst. 12.00 līdz 17.00 kolonnu zālē skatītājus priecēs koncertprogramma „Rīgas senās dejas un mūzikas koncertvirpulis - meistarklase ikvienam”. Tajā piedalīsies ansambļi „Ballare”, „Magnolija”, „Galms”, „Kalendula”, „Cēsu pils seno deju grupa”, „Canto” un „Ludus”.

Plkst. 12.30, 13.30, 15.30 darbosies aktiermākslas un skatuves runas meistarklase, brīvā skatuve „Vārdi Rīgai un priekam”. Meistarklasi vadīs aktrise un pedagoģe Anita Grūbe.

Laikā no 14.00 līdz 15.00 būs skatāma interaktīva performance „Ciemos pie Rīgas rātskunga”. To vadīs aktieris Rolands Zagorskis un teātris „Hamlets”.