Rīgas zooloģiskais dārzs aicina apmeklēt "Svītrainās dienas 2013"

Rīgas svētku laikā 16., 17. un 18. augustā no plkst. 10.00 līdz 19.00 Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs gaidīs lielus un mazus apmeklētājus uz „Svītrainajām dienām 2013”, kas augustā, gaidot skolas laiku, jau vairākus gadus ir tradicionāls un apmeklētāju iecienīts pasākums.

Ikviens, kurš sevī jūt urdāmies zinātkāres nemieru, ir aicināts iesaistīties dažādās „Svītraino dienu” aktivitātēs. Izzinošās takās un āķīgos uzdevumos, asprātīgos jokos un spraigās sarunās būs iespēja uzzināt, kāda nozīme dzīvnieku pasaulē ir krāsām, līnijām, rakstiem un plankumiem.

Svētku dienās laikā no plkst. 11.30 līdz 14.15 būs īpašas dzīvnieku barošanas demonstrācijas un interesanti stāsti par krāsu, rakstu un formu nozīmi dzīvnieku dzīvē. Varēs vērot un klausīties stāstos par flamingu, kazuāru, kapibaru, mežacūku, pelikānu, jūraskraukļu, degunlācīšu, lemuru, surikātu, žirafu, ziemeļbriežu un roņu dzīvi.

Zooloģiskā dārza apmeklētājiem no plkst. 10.00 līdz 16.00 būs iespēja piedalīties īpašā orientēšanās spēlē „Kā svītras palīdz dzīvniekiem?’’ - kasēs varēs saņemt plānu ar „Svītraino dienu” takas maršrutu, atrast 7 dzīvniekus, uzzināt, kā svītras palīdz tiem dabā izdzīvot, izpildīt uzdevumu un saņemt pārsteiguma balviņas.

Tāpat Zooloģiskā dārza teritorijā darbosies radošā darbnīca „Svītras un raksti’’, kur notiks izzinoša rosīšanās, lai atklātu svītru un rakstu nozīmi dzīvnieku pasaulē. Te varēs pārbaudīt kā veicies orientēšanās spēlē, kā arī izvēlēties sev tīkamu nodarbi – risināt svītraino dzīvnieku uzdevumus, minēt mīklas, likt puzles, krāsot un veidot utt.

Ikvienam apmeklētājam svētku dienās būs iespēja doties ekskursijā „Krāsas un raksti”. Pastaiga ilgs 1,5 stundu. Tās laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt kā ķermeņa krāsa un forma palīdz dzīvniekiem gan slēpties, gan medīt, gan piesaistīt uzmanību. Ekskursijas laikā iekļautas interesantas tikšanās ar dzīvniekiem.

Pasākuma dienās 16., 17. un 18. augustā Zooloģiskā dārza ieejas biļešu pamatcenām atlaide 1 lata apmērā (biļete pieaugušajiem maksās Ls 3.00, bērniem – Ls 2.00).