Triatlona sacensību laikā ierobežos satiksmi Rīgā un pārcels autobusu pieturas Ķīpsalā

Triatlona sacensību laikā svētdien, 11.augustā, no plkst.11 līdz 18 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme triatlona skrējiena un riteņbraukšanas maršrutos, kā arī tiks veiktas izmaiņas 9.trolejbusa un 13.autobusa maršrutos un pieturvietu "Ķīpsala" un "Preses nams" izvietojumā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domē, skrējiens sāksies Balasta dambī pie "Saules akmens" ēkas, pār nobrauktuvi no Vanšu tilta vedīs uz Ķīpsalas ielu, tad pa Āzenes ielu atgriezīsies Balasta dambī pie "Saules akmens".

Līdzīgs būs arī riteņbraukšanas maršruts - tas sāksies no Balasta dambja pie "Saules akmens", tālāk pa nobrauktuvi no Vanšu tilta uz Ķīpsalas ielu, pa Tīklu ielu, Ogļu ielu, Ģipša ielu, Ķīpsalas ielu un nobrauktuvi no Vanšu tilta atpakaļ pie Saules akmens Balasta dambī.

No sestdienas, 10.augusta, plkst.21 līdz 11.augusta plkst.18 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme Balasta dambja posmā no Raņķa dambja līdz uzbrauktuvei uz Vanšu tiltu. Šajā laikā būs atļauts kreisais pagrieziens no Slokas ielas uz Kalnciema ielu, kas autovadītājiem ļaus nokļūt uz Vanšu tilta, neizmantojot Balasta dambja posmu.

11.augustā no plkst.11 līdz 18 uz Vanšu tilta tiks slēgtas nobrauktuves uz Ķīpsalu un Preses namu.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" informē, ka 11.augustā no plkst.11 līdz 18 Latvijas triatlona sacensību laikā tiks veiktas izmaiņas arī pieturvietu izvietojumā Ķīpsalā un 9.trolejbusa un 13.autobusa maršrutos.

Norādītajā laikā pieturvietas "Ķīpsala" un "Preses nams" tiks pārceltas uz pamatbrauktuvi.

9.maršruta trolejbusi no pilsētas centra pa maršrutu kursēs līdz Uzvaras bulvārim, tālāk pa Uzvaras bulvāri, Slokas ielu, Kalnciema ielu un tālāk pa maršrutu. Pieturvieta "Ķīpsala" netiks apkalpota.

13.maršruta autobusi no galapunkta "Babītes stacija" pa maršrutu kursēs līdz Daugavgrīvas ielai un tālāk pa Daugavgrīvas ielu, Krēslas ielu, Slokas ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu un tālāk pa maršrutu. No galapunkta "Preču-2" autobusi pa maršrutu kursēs līdz Valdemāra ielai, tālāk pa Valdemāra ielu, Slokas ielu, Dagmāras ielu, Buļļu ielu un tālāk pa maršrutu.

Kā ziņots, nedēļas nogalē Rīgā notiks triatlona sacensības, kas vienlaikus būs gan Rīgas čempionāts, gan Baltijas kausa posms. Tām pieteikušies aptuveni 200 dalībnieki no sešām valstīm. Sacensībās startēs sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Starta vieta būs pie "Saules akmens" ēkas. Peldēšana norisināsies Āgenskalna līcī, riteņbraukšanas posms notiks pa Ķīpsalu, savukārt skriešana - "Saules akmens" apkārtnē. Sacensību sākums paredzēts plkst.12.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.