Aptauja: 58% ventspilnieku dzer ūdeni no krāna

Noslēgusies ventspilnieku aptauja portālā www.ventspils.lv par to, kādu ūdeni pilsētnieki lieto ikdienā un rezultāti liecina, ka vairums ventspilnieku - 261 respondents jeb gandrīz 58% - dzer ūdeni no krāna.

85 pilsētnieki jeb gandrīz 19% pērk ūdeni veikalā, 77 respondenti jeb 17% dzer krāna ūdeni, bet pirms tam to novāra, savukārt pārējiem 30 aptaujas dalībniekiem jeb nedaudz vairāk nekā 6% mājās ir aka un viņi lieto ūdeni no tās.

Divu nedēļu laikā aptaujā kopumā piedalījās 453 respondentu.

Ūdeni, ko saņem pašvaldības SIA "Ūdeka" abonenti, var dzert, to iepriekš pat nevārot, jo tas atbilst dzeramā ūdens kvalitātes normām. To pierāda regulārās ūdens analīzes, ko veic uzņēmumā un neatkarīgās laboratorijās. Ūdens kvalitāti var pasliktināt tikai tādi apstākļi, kas ir pašu namīpašnieku pārziņā, piemēram, nehigiēniska vide santehniskajās ierīcēs, novecojuši ūdens cauruļvadi ēkās, veca santehnika.

Tīru un kvalitatīvu dzeramo ūdeni Ventspilī nodrošina Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacija, kas oficiāli tika nodota ekspluatācijā 2005.gada janvārī, bet tīru ūdeni testa režīmā nodrošināja jau kopš 2004.gada beigām.

Svarīgākais