Lembergs: Ventspils pašvaldības aktīvi sadarbojas ar ventspilniekiem

Eiropas Gada pašvaldības tituls, ko Ventspils pilsēta šogad saņēmusi Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotajā konkursā, apliecina Ventspils pašvaldības aktīvo sadarbību ar ventspilniekiem, aģentūrai LETA atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Konkursa organizatori atzinīgi ir novērtējuši pašvaldības sadarbību ar ventspilniekiem, šajā gadījumā - senioriem, akcentēja Lembergs. "Mums seniori aktīvi darbojas gan pārvaldē, gan iesaistās kultūras un sporta dzīvē. Ventspilī tiek popularizēts aktīvs dzīvesveids," atzina Lembergs.

Kuldīgas novada dome saņēmusi speciālbalvu "Pašvaldība Eiropas Savienības (ES) vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei". Gandarījumu par saņemto balvu pauda Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa: "Mēs Kuldīgā esam ļoti daudz apguvuši Eiropas Savienības struktūrfondus. Kā mēs paši sakām, mums ir pēdējo simts gadu laikā lielākā būvniecība. Būtiski, ka ES finansējumu piesaistām ne tikai rekonstrukcijai un būvniecībai, bet arī dažādiem projektiem, kas veicina cilvēku aktivitāti un iesaistīšanos. Mēs jau varam būvēt un rekonstruēt ļoti daudz, bet ļoti svarīgs ir cilvēks, kam tas ir vajadzīgs un kas to visu gribētu izmantot. Tāpēc ir ļoti labi, ka ir ES struktūrfondi, kuri ir tieši vērsti uz cilvēku," atzina Bērziņa.

Tā kā šī gada konkursa tēma veltīta aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai, Kuldīgas pašvaldības vadītāja īpaši akcentēja vienu no piemēriem, kā Kuldīgā izpaužas paaudžu sadarbība: "Kuldīgā ar Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstu ir izbūvēts restaurācijas centrs, kurā tiek restaurētas durvis un logi. Restaurācijas centrā cilvēkam parāda, kā to darīt, un cilvēks pats logu restaurē. Ir jāieliek savs darbs, un šajā pasākumā ļoti labi izpaužas paaudžu sadarbība. Piemēram, vecmāmiņai ir apziņa, ka vajag restaurēt logu, bet mazdēlam vēl tādas apziņas nav. Viņa atved mazdēlu uz restaurācijas centru, un tad viņi kopīgi restaurē logu."

Jau ziņots, ka šodien Ventspilī tiek apbalvotas LPS rīkotā konkursa "Eiropas Gada pašvaldība 2012" uzvarētājas un citas pašvaldības, kas konkursā ieguvušas dažādus titulus, aģentūru LETA informēja LPS pārstāve Ilze Mutjanko.

Ceremonijas laikā tiek suminātas gan titulus ieguvušās pašvaldības, gan arī Eiropas gada cilvēki - tie ir cilvēki, kurus pašvaldības šī konkursa laikā izvirzījuši šādai nominācijai.

Jau ziņots, ka Ventspils ieguvusi labāko novērtējumu pilsētu grupā, bet novadu grupā labākais bija Gulbenes novads.

Nominācijā "Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai" uzvarējušas Jelgavas pilsēta un Alojas novada pašvaldība, tituls "Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā" piešķirts Balvu novadam un Daugavpils pilsētai, tituls "Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam" ticis Liepājas pilsētai un Dobeles novadam, bet nominācija "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei" piešķirta Rīgas pilsētai.

Savukārt Rūjienas, Bauskas, Kuldīgas, Dagdas novada pašvaldības, kā arī Jūrmala un Valmiera tiks pie speciālbalvām, kā arī īpašas atzinības par panākumiem konkrētā sfērā.

Turpinot tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts", šogad pirmo reizi apbalvo Eiropas Gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Šis gads ir veltīts aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai.

Konkursu LPS rīko sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais