Ar plašu pasākumu programmu "Jūras vārti" sāk jauno rudens sezonu

Ventspils teātra nams “Jūras vārti” jaunajā sezonā priecēs savus skatītājus un klausītājus ar krāsainām emociju un izjūtu gammām.

3. un 4.septembrī Ventspilī viesosies Jaunais Rīgas teātris ar vienu no izcilākajiem iestudējumiem “Ziedonis un Visums”.

6.septembrī tiks atklāta izstāde “Ventspils nafta” fotogrāfijās, kas tapusi pateicoties šīs organizācijas 50 gadu jubilejai.

10.septembrī rīdzinieki varēs baudīt kamerkora Collegium Musicale Ventspils muzikālo projektu – folkbaroka operu “Opera Ficta”.

14.,15. un 16.septembrī Kino vārti - Aleksandra Hāna filma “Monsieur Taurins” ar Jaunā Rīgas teātra zvaigzni, aktieri Gundaru Āboliņu galvenajā lomā. 14.septembrī plkst. 18.00 tikšanās ar filmas autoru A.Hānu.

22.septembrī sezonas atklāšanas koncerts “Eiropas dārgumi”, piedalās Liepājas Simfoniskais orķestris, diriģents L.Kēlers (Vācija), solists K.Kristensens (Dānija). Bet 23.septembrī Valmieras teātris piedāvās vienu no savām veiksmīgākajām izklaides izrādēm – komēdiju “Krustmāte no Brazīlijas”.

Arī mazos skatītājus šajā rudenī gaida vairāki jauki pārsteigumi - septembrī Latvijas Leļļu teātra izrāde “Dakteris Aikāsāp” (krievu valodā), oktobrī – pirmizrāde “Rrrumpel...rrrūķis” (latviešu valodā), Valmieras teātra izrāde “Krāsainās pasakas” un Sanktpēterburgas muzikālā teātra izrāde “Brēmenes muzikanti” .

28.septembrī Sanktpēterburgas muzikālais teātris iepriecinās visus, kurus aizrauj krievu humors un dzirkstošais temperaments, piedāvājot muzikālu komēdiju “Kāzas Maļinovkā”, kas kļuvusi par padomju laika operetes žanra klasiku.

Oktobrī – pēc daudzu skatītāju lūguma, atkārtosim koncertuzvedumu “Pasakas par ziediem”, Dailes teātris viesosies ar izrādi “ Noslēpumainā zvaigzne”, Rīgas Krievu teātris piedāvās jaunuzvedumu komēdiju “Maizingers” (pirmizrāde 2011.gada maijā), Jaunais Rīgas teātris izrādē “Otello” ļaus ieraudzīt klasiskos varoņus savdabīgā interpretācijā, Nacionālais teātris priecēs ar maestro Raimonda Paula jubilejas koncertu, bet Nacionālā opera ar baleta izrādi “Žizele”. Oktobrī teātra namā viesosies Valsts centrālais akadēmiskais Sergeja Obrazcova leļļu teātris (Maskava) ar 20.gadsimta populārāko izrādi - “Neparasts koncerts”. Paredzēts arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra un izcilā pianista Vestarda Šimkus koncerts, diriģents Karela Marka Šišons.

Svarīgākais