Lembergs ar Mūrnieci pārrunās problēmas policijā

Šodien pēc Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa jauno telpu atklāšanas Ventspilī iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) tiksies ar Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, pārrunājot jautājumus par policiju un Ventspils pilsētu.

"Šodien Ventspilī viesojas iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Mēs plānojam pārrunāt virkni jautājumu, kas skar Valsts policiju un Ventspils pilsētu. Pirmais jautājums - tas, ka šobrīd ir tik lielas policijas teritoriālās pārvaldes, piemēram, Kurzemē ir viena pārvalde ar centru Liepājā, pēc mūsu domām, būtiski pasliktina policijas darba ikdienas organizāciju un vadību, darbu ar personālu un būtiski attālina policijas vadību no saviem galvenajiem klientiem - no iedzīvotājiem,»"šodien preses konferencē stāstīja Lembergs.

Par to vēsta portāls apollo.lv

A. Lembergs sarunas laikā plāno izteikt domes vadības viedokli, ka pašvaldība ir ļoti noraizējusies par policijas darba stāvokli Ventspils pilsētā. Viens no aktuālajiem jautājumiem ir policistu kadru komplektācija un arī viņu profesionalitāte.

"Kā man stāstīja tie, kas kādreiz strādājuši Ventspils policijas pārvaldē, Ventspilī tikpat kā vairs nav profesionālu un pieredzējušu policistu. Visi ir aizgājuši prom, bet tie, kas nav aizgājuši, ir gatavi to darīt," sacīja Lembergs.