Atklās prāmju satiksmi maršrutā Gotlande-Ventspils-Sāremā

Vairākus gadus lolotais plāns par prāmju satiksmi maršrutā Gotlande-Ventspils-Sāremā jau nākamvasar kļūs par realitāti, vēsta Igaunijas Nacionālā raidsabiedrība.

Kā izdevumam "Saarte Hääl" pastāstīja Sāremā salas lielākās pilsētas Kuresāres domes attīstības padomniece Ingrīda Tiltsa, prāmju satiksme starp Igauniju, Latviju un Zviedriju tiks sākta 2011.gadā, taču kustības saraksts un kursēšanas periods vēl nav noteikts.

"Ir skaidrs, ka sākumā maršrutā kursēs neliels kuģis un nebūs ļoti regulāru pārvadājumu, taču plānojam paplašināt pakalpojumu, lai tas varētu pastāvēt nākotnē," viņa skaidro.

Lai veiktu nepieciešamo izpēti, Baltijas jūras programma "Interreg IVA" Ventspils brīvostai, Gotlandes pilsētai un Kuresāres pilsētai divu gadu laikā piešķīrusi teju 1,6 miljonus eiro (1,12 miljonus latu).

Latvijā

VSIA “Latvijas valsts ceļi” (LVC) ir izsludinājusi apjomīgu iepirkumu ceļu apgaismojuma uzturēšanai un modernizācijai. Vieni no pretendentiem esot Valsts kontroles izgaismoto dārgo auto elektrouzlādes staciju būvētāji – SIA “Reck”.

Svarīgākais